Idrettslege – et nytt og helt unikt tilbud ved Apexklinikken
Gå tilbake

Idrettslege – et nytt og helt unikt tilbud ved Apexklinikken

7. september 2021

Apexklinikken i Fyrstikkalleen 3 på Helsfyr i Oslo utmerker seg med et bredt, tverrfaglig tilbud av helsetjenester. Nå har de utvidet teamet med en høykompetent idrettslege fra Nederland, og kan friste bedrifter i området med gode samarbeidsavtaler.

Unikt tilbud

Hans Schipper har 4-årig spesialisering i idrettsmedisin, etter master i medisinsk biologi og master i medisin. Det er en utdannelse vi ikke har i Norge, men som kun finnes i noen land, bla Nederland. I Norge er ikke idrettsmedisin en egen medisinsk spesialitet, men en autorisasjonsordning. Tilbudet som Apexklinikken nå tilbyr er derfor helt unikt.

Tiltrukket av den norske naturen

Hans hadde egen praksis i Holland frem til for et år siden, da han og hans nederlandske samboer valgt å følge en drøm om å flytte til Norge. – Vi er veldig glade i den norske naturen, stillheten og den gode luften, forteller Hans, og smiler godt. På en blanding av norsk og engelsk forteller han at de har besøkt Norge hver vinter de siste 20 årene.

– Vi var enige om at hvis en av oss fikk jobb i Norge, skulle vi flytte hit. Og da samboeren ble smittevernoverlege på Oslo Universitetssykehus pakket de sakene sine og flyttet, først til Asker og så til Flateby.

Helhetlig behandling

Idrettsmedisin omfatter alle aspekter ved idrett – idrettsfysiologi og bruk av fysisk trening i forebyggelse og behandling av ulike idrettsskader. Hans jobber med muskel- og skjelettplager ut fra et helhetlig perspektiv og bruker forskjellige teknikker og øvelser.

Han er opptatt av hele bevegelsesmønsteret som han mener kan si mye om hva som egentlig er årsaken til problemet, og bruker bla myofascial (bindevevet) release-behandling i kombinasjon med treningsterapi.

De vanskelige casene

Hans forteller at han liker å finne ut av de vanskelige casene. – Det er mange som kommer til meg som har kroniske smerter de ikke finner ut av. De forteller at de ikke har blitt sett og møtt hos de legene og behandlerne de har vært hos. Jeg liker å finne sammenhengene.

Ønsker bedriftsavtaler

Hans er IOC-sertifisert for å kunne jobbe med toppidrettsutøvere. I tillegg jobber han med alle idrettsutøvere, også mosjonister. – Jeg er spesielt opptatt av løpere, det er så mange som løper på en måte som ikke er bra for kroppen. På klinikken i Nederland hadde vi samarbeid med mange bedrifter, og jeg tenker at det kan være en god ide å ha bedriftsavtaler hvor vi har fokus på løpsanalyse. Det kan være god motivasjon for bedriftslagene og resultatene blir bedre, men det viktigste er kanskje at det kan føre til mindre skader.

Avansert hjerte/lunge test

I tillegg til manuelle undersøkelser har Hans god erfaring med å bruke CPET – Cardio Pulmonary Exercise Testing. Dette er en avansert hjerte/lunge test som Apexklinikken vil få etter hvert. Undersøkelsen kartlegger fysiologisk respons av hjerte og lunger under fysisk aktivitet. Både lungefunksjon, blodtrykkrespons, EKG, O2-/CO2-innhold i blodet og den fysiske formen (maksimalt oksygenopptak) vil bli målt.

– I Nederland fikk jeg mange henvendelser fra fastlegene om å diagnostisere brystsmerter. Var det hjerte-, lunge eller bare muskelsmerter? Det er et stort behov for denne type undersøkelser og det er få klinikker som kan tilby dette så jeg regner med at også dette blir et interessant tilbud for bedriftene i nærmiljøet, avslutter den nye idrettslegen på Apexklinikken.

 

Kilde og bilde: Apexklinikken

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email