Hvordan kommer DU deg på jobben?
Gå tilbake

Hvordan kommer DU deg på jobben?

6. november 2015

I Oslo og Akershus sier hele en av tre at de kan komme til å endre sine transportvaner etter NAFs kampanje «Kampen om tiden».

Kampanjen fikk trafikantene til å reflektere over sine transportvalg. På landsbasis er de 1 av 4 som sier det samme, men ungdommen er de som er blitt mest bevisst på at endring av transportvaner kan gi effekt. Halvparten av de spurte i aldersgruppen 18 til 24 år sier at de vurderer å endre transportvanene sine. Og det er tall for hele landet.

– Dette er helt fantastisk! Vi har nådd frem ved å vise til løsninger og gjøre samferdsel til en «snakkis», sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF, som har hovedkontor i Østensjøveien 14 på Bryn-Helsfyr.

«Kampen om tiden» kulminerte 22. september med det store trafikkeksperimentet på E18 inn mot Oslo vestfra. Der klarte NAF sammen med sine samarbeidspartnere å redusere køtiden med opp til 30 prosent i morgenrushet. Løsningene som bidro til dette var flere; økt togkapasitet, flere på sykkel, hjemmekontor og fleksitid hos store arbeidsgivere samt innfartsparkering med busser til sentrum.

– Dette er positivt og ekstra gledelig siden vi lagde filmer som pekte tydelig på løsninger for hverdagslogistikken, sier Sagedal. – Men vi vet at det ikke er gjort over natta å endre folks reisevaner. Nå er det viktig at myndighetene tilrettelegger. Trafikantene er villige til å endre sine vaner, men alternativene må bli bedre før det skjer.

Pressemeldingen, som inkluderer mer detaljerte resultater fra kampanjen, kan i sin helhet leses her. Der kan du også se videoen hvor Andreas Wahl forklare hvordan vi sammen kan ta tiden tilbake!

(Bilder: NAF)

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
naf_tidskampanje_3 naf_tidskampanje_3