HR-konsulenthus feirer 20 år på Bryn-Helsfyr
Gå tilbake

HR-konsulenthus feirer 20 år på Bryn-Helsfyr

29. november 2017

Rekrutteringsselskapet Impact i Brynsengveien 2 fyller 20 år i 2017. – I en bransje med mange døgnfluer er dette bokstavelig talt en voksen prestasjon som gir oss en fortjent nestor-status, sier teamleder i Impact, Tim Rosenkilde.

Impact AS, som idag er spesialister på rekruttering innen ledelse, salg -og markedsrettede stillinger har hatt tilhold i Bryn-Helsfyr-området helt siden etableringen i 1997.

Spennende utvikling

Dengang leide selskapet kontorer i Nils Hansens vei 2 av Bryn Eiendom. Etter 10 år vokste selskapet ut av lokalene, og valgte Brynsengveien 2 – et kontorbygg i samme område og med samme utleier, der de holder hus den dag idag.

– Impact har vært gjennom en spennende utvikling – akkurat som området vi er en del av. Godt hjulpet av nærheten til sentrum og byens beste tilgjengelighet har Bryn-Helsfyr tiltrukket seg stadig nye kunnskapsbedrifter. Nå er vi vitne til neste kapittel av historien, der området gradvis vil forvandles til en levende del av byen der det blir attraktivt både å jobbe, bo, leve og oppleve, sier Rosenkilde.

«Grundighet varer lengst»

Hva har Impact lykkes med for å overleve 20 år i en bransje med beinhard konkurranse?

– En viktig forklaring er seriøsitet. I Impact har vi tatt rekrutteringsfaget på alvor fra dag 1. Dokumenterte prosesser, grundige arbeidsmetoder og førsteklasses verktøy har støttet gjennomføringen av oppdrag, sier Rosenkilde.

Han viser til at mange av rekruttererne nå er DNV – GL-sertifiserte; et kvalitetsstempel som gir både oppdragsgivere og kandidater trygghet for profesjonell gjennomføring og behandling.

– «Grundighet varer lengst» har vært mer enn et tomt slagord for Impact. Det har vært en veiviser i hverdagen, sier Rosenkilde.

Erfarne ledere

Konsulentene har alle bakgrunn fra lederstillinger i det private næringsliv. Derfor var det naturlig for selskapet å velge det private næringslivet – med hovedfokus på de krevende prestasjonsrettede stillingene, som sitt primærmarked. Her spenner oppdragstypene over et vidt spekter – fra daglige ledere via KAM, salgssjefer og regionsansvarlige – til selgere på en rekke nivåer.

I dette segmentet finner vi også kjededrift. Impact spesialiserte seg tidlig på rekruttering av butikksjefer og franchisedrivere i faghandelen. En følge av dette er at selskapet idag har en sentral plass sammen med blant andre Virke i kåringen av årets butikksjef i Faghandelen.

Verdifull tilhørighet

Rosenkilde beskriver virksomhetens art som ekstremt personavhengig. – Uten dyktige, dedikerte og motiverte konsulenter ville ikke Impact kunne feire sitt 20- årsjubileum. Gründerne Vidar Mellegård og Jann Ove Druglimo er fortsatt tilknyttet selv om de har overlatt ledelsen til yngre krefter. Arvid Brandmo startet rekrutteringsvirksomheten i selskapet i 1999 og er «still going strong».

I 2012 ble Impact del av det skandinaviske HR-konsernet Arena. Arenakonsernet er store i Sverige innen bemanning og rehabiliteringstjenester. Både den svenske Arbeidsformidlingen, LO- fonder, forsikringsselskaper og privat næringsliv er viktige kundegrupper.

– I Norge arbeider vi med å kopiere den svenske suksessen. Dette skal realiseres gjennom konsernets 3 selskaper i Norge; Arena Personal, det nyetablerte Arbetslivsresurs og Impact. Tilhørigheten til konsernet innebærer tilgang til kompetanse og ressurser som vil være avgjørende for å ta Impact videre, sier Rosenkilde.

Livskraft og muskler for en digital fremtid

– Fremtiden er digital, og dette er trolig enda mer reelt innen rekruttering enn i de fleste andre bransjer. Vi ser mange eksempler på at rekrutteringsprosessene endrer seg i takt med digitalisering og nye innovative løsninger, sier Rosenkilde.

Han mener denne utviklingen byr på både utfordringer og muligheter for Impact.

– Når vi satser på minst 20 nye år i bransjen er det i visshet om at det vil kreve mange kloke grep, hardt arbeid og målbevisst innsats. Vitaliteten og livskraften som preger oss idag er et godt fundament å bygge fremtiden på. Sammen med musklene vi har fått som del av Arenakonsernet møter vi fremtiden godt trent, vel forberedt og med stor optimisme, avslutter Rosenkilde.


Video og illustrasjoner: (Impact)

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Impact profilbilde 4 Impact profilbilde 4 Impact profilbilde 2 Impact profilbilde 2 Impact profilbilde 3 Impact profilbilde 3