HPs største forskningsforsøk på energisparing i datarom
Gå tilbake

HPs største forskningsforsøk på energisparing i datarom

2. november 2007

HP med dataromgjennombrudd: Forventer å redusere strømforbruket med 40 prosent

HP har nå rullet ut sin største løsning noensinne av teknologien Dynamic Smart Cooling i sitt forskningsdatasenter i Bangalore i India. HP Labs, som er selskapets sentrale forskningsenhet, ønsker med dette å vise en fullstørrelsesløsning av HPs kjølingsteknologi og hva man kan oppnå med denne.

Resultatet er en av de mest sensorintensive datasentrene i verden med et nettverk av hele 7.500 sensorer. Løsningen gir i en oppstartsfase 20 prosent reduksjon i strømforbruk tilknyttet kjøling. Når løsningen er ferdigoptimalisert forventes det at strømforbruket kan reduseres med hele 40 prosent.

Prosjektet har involvert konsolidering av 14 ulike datasentre i Bangalore til ett datasenter som har blitt et av de største i India.

Datasenteret er en miks av gammelt utstyr og nye serverrack og blade-servere, som er vanlig for dataromløsninger i drift i dag.

– Dette er et godt eksempel på at investeringer i innovasjon er viktig for å oppnå miljøgevinster og spare kostnader. HP har alene mer enn 1.000 patenter på tiltak som reduserer strømforbruket gjennom alt fra å lage IT-utstyr mindre strømkrevende til å forbedre kjølemekanismene, sier Britt Fidjestøl, salgsdirektør i HP Norge på Bryn-Helsfyr.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email