HP skal redusere PC-energiforbruk med 25 prosent
Gå tilbake

HP skal redusere PC-energiforbruk med 25 prosent

11. februar 2008

Menneskeskapte klimaendringer er blitt vår tids største utfordring. HP ønsker å ta sin del av ansvaret og har forpliktet seg til å redusere energiforbruket i PC med 25 prosent innen utgangen av 2010[1].

– Det å redusere energiforbruket i våre volum-PC-er med 25 prosent et ambisiøst mål, men vi skal klare det ved å integrere energibesparende teknologier og prosesser i produktporteføljen, sier Amund Hamre, markedssjef for PC- og aksessprodukter i HP Norge.

HP har lenge fokusert på å utvikle miljøvennlige produkter, og var den første PC-produsenten som fikk Electronic Product Environmental Assesment Tool (EPEAT) gullrangering for sin Compaq rp5700 Long Lifecycle Business Desktop PC i 2007. EPEAT er et internasjonalt vurderingsverktøy som sier noe om hvordan et produkt påvirker miljøet. Verktøyet vurderer innhold av miljøskadelige stoffer, avfallshåndtering, levetid, energiforbruk og emballasje, og gir produktene en gull-, sølv- eller bronserangering.

– EPEAT gjør det enklere for forbrukere å gjøre miljøbevisste valg når de skal kjøpe ny PC eller skjerm. Nå i januar lanserer vi 20 nye produkter med enten gull eller sølv rangering. Dette kommer som et tillegg til vårt mål om å redusere energiforbruket i PC-er, og er nok et bevis på at vi mener alvor med vår miljøsatsningen, legger Amund Hamre til.

Langvarig miljøfokus
Allerede for 10 år siden utviklet HP sitt ”Design for Environment (DfE)”-program, som har som mål å redusere de miljømessige konsekvensene av selskapets produkter og tjenester. HP var også et av de første globale selskapene som implementerte et omfattende miljøsystem (Environmental Management System) internt. Dette systemet bidro blant annet til at HP var et av de første selskapene i verden som fikk miljøsertifisering ISO 14001.

– Vi er bevisst vårt samfunnsansvar og jobber for å bidra til et godt samfunn for alle. I tilegg til å overholde lover og regler har HP som mål å utvikle produkter som benytter færre, og mer miljøvennlige materialer, er mer energieffektive, lettere å resirkulere og som har større verdi for selskapets kunder, sier Hamre.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email