HP Norge suverent størst på blade-servere
Gå tilbake

HP Norge suverent størst på blade-servere

3. oktober 2008

På tre år har HP Norge, som har hovedkontor på Bryn-Helsfyr i Oslo, mer enn doblet sin markedsandel på blade-servere. I følge IDC-tall for andre kvartal 2008 er HP suverent størst både i dette produktsegmentet, og i totalmarkedet for industristandard-servere, heter det i en pressemelding fra selskapet

Det er gode tider i det europeiske servermarkedet. I Norge er HP i følge analyseselskapet IDC suverent størst på industristandard servere med en markedsandel på 47 prosent. Nærmeste konkurrent har en markedsandel på 28 prosent.

HP har vokst seg til den ubestridte blade-kongen i Norge. På tre år har selskapet doblet sin markedsandel i dette produktsegmentet. I andre kvartal 2005 lå HP på en andreplass i blade-markedet med en markedsandel på 32 prosent, bak markedslederen på 39 prosent. Nå er bildet snudd på hodet. I dag har HP 66 prosent av blade-markedet, mens den tidligere markedeslederen sitter igjen med en andel på kun 12 prosent.

– Vi har hatt en fantastisk utvikling på blade-servere de siste årene. Vår kontinuerlige fokus på smarte løsninger, høy kvalitet og strømbesparende teknologi er sentrale suksessfaktorer. Vi ser et pågående skifte til blade-servere der stadig flere får med seg de økonomiske, forretningsmessige og miljømessige fordelene med disse løsningene, sier Jan Fredrik Gunvaldsen, senior produktsjef for servere i HP Norge.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email