HP lager blekkpatroner av brukte vannflasker
Gå tilbake

HP lager blekkpatroner av brukte vannflasker

7. februar 2008

Hewlett-Packard (HP) har som den første blekkpatronprodusenten, utviklet en metode som gjør det mulig å benytte resirkulert plast i fremstillingen av nye blekkpatroner. Mer enn 200 millioner patroner er allerede fremstilt av resirkulerte blekkpatroner, og som noe nytt vil HP nå også benytte resirkulert plast fra brukte vannflasker i produksjonen av blekkpatroner. Og som første produsent har HP fått godkjent en blekkskriver etter de nye strenge Blauer Engel-miljøforskriftene. Dette i følge en pressemelding fra selskapet.

Skrivergiganten Hewlett-Packard har et omfattende gjenbruksprogram i 45 land, hvor man samler inn gamle blekkpatroner. Ikke bare for å destruere dem på en forsvarlig måte, men for å gjenbruke materialene i nye blekkpatroner. Gjennom en smart demonteringsprosess blir de innsamlede patronene til ren plast og metall.

”Det er arbeidskrevende å gjenbruke blekkpatroner. Det er på ingen måte billigere enn å bruke helt ny plast. Men til gjengjeld er vi med på å redusere HP-produktenes miljømessige påvirkning globalt. Vi har brukt store beløp på å utvikle gjenbruksprogrammet og håper at vi i fremtiden kan gjenbruke enda mer," sier Heiko Heilmann, retailansvarlig for suppliesi HP Norge.

Til nå er mer enn 200 millioner patroner produsert av gjenbruksmateriale. I fjor brukte HP mer enn 2 260 tonn med resirkulert plast i sine blekkpatroner, og i år vil de bruke dobbelt så mye.

I tillegg til blekkpatroner brukes også andre former for resirkulert plast, og f.eks. har HP begynt å gjenbruke vannflasker.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email