HP først i bransjen med å offentliggjøre utslippsdata
Gå tilbake

HP først i bransjen med å offentliggjøre utslippsdata

26. september 2008

I sitt arbeid med å fremme gjennomsiktighet i miljøstandarder har HP, som har sitt norske hovedkontor på Bryn-Helsfyr i Oslo, annonsert utslippsdata knyttet til sine største leverandører. Disse leverandørene representerer 80 prosent av HPs kostnader til materialer, produksjon og montering av produktene verden over, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Offentliggjøringen av informasjonen, som HP er det første selskapet i IT-industrien til å gjøre, er et resultat av et av de spesifikke målene HP satte seg i HP 2007 Global Citizenship Report .

– Vi tror at når HP nå tar lederskap i å fremme gjennomsiktighet i leverandørkjeden så er vi med på å sette en god standard for å arbeide mer miljøvennlig. Vi tror offentliggjøringen vil føre til positive endringer i leverandørkjeden, og vi regner også med at dette vil oppmuntre andre selskaper til å jobbe mer aktivt for å fremme miljøansvar hos deres underleverandører, sier Ragnhild Østmo, informasjonssjef i HP. – I tillegg jobber HP kontinuerlig med forskning og innovasjon der IT brukes som en muliggjører for å redusere den globale forurensningen samt innovasjon som forbedrer IT-industriens egen påvirkning på miljøet.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email