Stor interesse for boliger i Fyrstikkbakken: Lanserer neste salgstrinn
Gå tilbake

Stor interesse for boliger i Fyrstikkbakken: Lanserer neste salgstrinn

20. januar 2021

Syv uker etter salgsstart er over 86 prosent av leilighetene i trinn 1 av Fyrstikkbakken 14 solgt. Nå er salget i gang av trinn 2 i det nye og unike boligprosjektet i den grønne åssiden ved Bryn – der en strekning av t-banen legges under bakken og det kommer nye gang- og sykkelveier.

– Det er tydelig at kombinasjonen av et nytt og fremtidsrettet bokonsept, høye miljøambisjoner og nærhet til både Oslo sentrum, friområder og alle typer grønn transport treffer mange boligkjøpere, sier idéskaper og primus motor Olav Birkenes hos utvikleren Birk & Co.

Åpner nærområdet med nye gang- og sykkelforbindelser

Fyrstikkbaken 14 ligger i åssiden like nedenfor Nordre Skøyen Hovedgård, med utsikt over det meste av Oslo og byutviklingen i Bryn-Helsfyr-området like nedenfor.

Beboerne vil også få glede av flere offentlige planer som vil bidra til å koble Hellerud og Bryn bedre sammen og skape bedre tilgjengelighet i nærområdet rundt boligene.

Første byggetrinn ferdigstilles omtrent samtidig som den nye T-banetraséen mellom Brynseng og Hellerud i 2023. Strekningen forbi boligprosjektet vil da gå i tunnel under bakken. På den nåværende traséen planlegges det ny gang- og sykkelvei.
Dermed får beboerne en rask og trygg vei til både Hellerud stasjon og til kollektivknutepunktet Brynseng, der det i tillegg til flere t-banelinjer er både togstasjon på Hovedbanen og holdeplass for flere bussruter. På Brynseng er det også en ny barneskole, matbutikk, innendørs buldreklatresenter og andre servicetilbud – og det er store planer for videre utvikling av området nær kollektivknutepunktet.

Ved Fyrstikkbakken 14 planlegges det også enda bedre adkomst ned mot flere nærliggende deler av Bryn, blant annet via en ny trapp direkte ned fra prosjektet – og opp mot de flotte grønt- og friarealene rundt Nordre Skøyen Hovedgård (bildet).

Deleleiligheter – for folk i ulike relasjoner

Birkenes forteller at det er solgt leiligheter innenfor alle størrelser og varianter i første salgstrinn. Der varierer leilighetstørrelsene fra 36 til 138 kvm. Det tilbys både vanlige leiligheter og såkalte deleleiligheter der to leiligheter deler et fellesområde i midten.

– Interessentene spenner fra enslige førstegangskjøpere, via barnefamilier til par med voksne barn som har flyttet hjemmefra. Med både vanlige og deleleiligheter tilbyr vi gode løsninger for folk i ulike relasjoner. Eksempelvis kan skilte foreldre ha hver sin leilighet med adkomst til felles barnerom, eller venner ha hver sin leilighet med felles stue i midten, sier Birkenes.

Les også: «Banebrytende boligprosjekt til Bryn-Helsfyr-samarbeidet»

Åpnet nytt salgstrinn 19. januar

Første salgstrinn ble åpnet i begynnelsen av desember, og et par uker ut i det nye året var allerede 28 av 36 leiligheter solgt. Den gode mottakelsen gjorde at lanseringen av neste salgstrinn med 41 leiligheter i nabobygget ble fremskyndet til tirsdag 19. januar.

Se oversikt over ledige leiligheter for salg her.

Leilighetene i de resterende to byggene vil legges ut for salg i løpet av neste halvår.

Det er mye ved prosjektet som vekker interesse i både boligmarkedet og pressen. Som Norges første FutureBuilt boligprosjekt, med norsk massivtre som byggemateriale og med ambisjon om kvalitetsstempelet «BREEAM NOR Very Good», har prosjektet høye miljøambisjoner.

Les også: «Sammen om boligprosjekt med skyhøye miljøambisjoner»

Samtidig tilbys boligkjøperen en hittil usett kombinasjon av fleksibilitet og valgfrihet i kjøpsprosessen, og en fremtidsrettet boform basert på smarte delingsprinsipper.

Finn ut alt om prosjektet her.

Velg din egen planløsning og interiørstil

I et heldigitalt visningssenter møter interessenten en rekke innovative funksjoner, blant annet en planvelger, ulike interiørpakker og ikke minst en 3d-tur i nabolaget.

– Planvelgeren er en verdensnyhet. Den lar deg navigere mellom flere planløsninger for hver leilighetsstørrelse, alle tegnet av arkitekten – med tilhørende priser. Eksempelvis kan leilighetene på 100 kvm velges med to, tre eller fire soverom – og et eller to bad, forteller idéskaper og operativ leder, Sachiko Holmsen i Birk & Co.

I det digitale visningssenteret presenteres også ulike stilvalg – hvor kunden kan finne sin favoritt. I tillegg er det utviklet en avansert 3D-modell av området, hvor man kan bevege seg rundt og se prosjektet og viktige referanse- og interessepunkter i nærområdet fra ulike vinkler.

Delemeter – et bokonsept for «allrighte folk»

I Fyrstikkbakken 14 legges det opp til at beboerne deler attraktive fellesarealer – men ved hjelp av enkel forhåndsbooking i en app også kan bruke dem helt for seg selv. Eksempler er sauna på taket, gjesteleilighet, selskapslokale og sykkelverksted.

– Konseptet Delemeter gjenspeiler at prosjektet henvender seg til hyggelige folk som ser verdien av å få tilgang til gode fasiliteter med utgangspunkt i fornuftige delingsløsninger. Med bolig her tar du plass i fremtidens boligkonsept – i et område av Oslo i en veldig spennende utvikling, sier Holmsen.

Miljøfokuset og delingsprinsippet vil også komme uttrykk i en delingsløsning for grønn mobilitet, der beboerne kan booke el-biler og sykler gjennom appen.

Illustrasjoner (3D Estate): Fyrstikkbakken 14 . Alle visualiseringer er ment som illustrasjoner, og avvik vil forekomme.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email