«Høstens vakreste eventyr»: Lysvanding langs Alnaelva 12. oktober 2023
Gå tilbake

«Høstens vakreste eventyr»: Lysvanding langs Alnaelva 12. oktober 2023

9. oktober 2023

Årets magiske kveldsvandring langs Oslos lengte elv går av stabelen torsdag 12. oktober fra kl. 19.00. Ruten passerer Bryn og Helsfyr.

I år arrangeres lysvandringen langs Alnaelva for 19. gang. Den drives av frivillige og støttes med midler fra bydelene langs elva.

Vandringen foregår på turveien langs elva mellom Grorud/Stovner og Kværnerbyen. Du velger selv hvor på strekningen du vil starte og avslutte – og hvilken vei du vil gå.

Vi har foreløpig ikke lyktes å finne noen oversikt over alle som vil bidra med underholdnings- og kunstneriske innslag i år – men tør utfra erfaringer fra tidligere år love en helt spesiell stemning og et bredt spekter opplevelser for både store og små. Noen eksempler har vært ulike kunstneriske lys- og lydinstallasjoner, korsang og andre musikkinnslag. Følg med på arrangementets egen Facebok-side.

Ett av mange naturlige startsteder er Bryn togstasjon. Det kan for eksempel være et startpunkt for enten en lang tur oppover langs elva, eller en kortere tur gjennom Svartdalen ned til Kværnerbyen. Til Bryn kan du blant annet komme med flere T-banelinjer til Brynseng T-banestasjon, eller med flere ulike bussruter.

Les også: «Gammel T-banetrassé blir ny turvei mellom Brynseng og Hellerud stasjon»

Litt nedover langs elva fra Bryn stasjon – og ikke lange gåturen fra Helsfyr over Etterstad, ligger kulturhuset Kruttverket og Kroloftet – som har et spennende og allsidig program for denne spesielle kvelden.

Program ved Kruttverket og Kroloftet under lysvandringen 2023:

19.00-22.00 – Kunst & Installasjon:

Lille Lanterne made by Nabokidsa
«I løpet av en søndag samlet vi nabokidsa med familie og sammen laget og pyntet vi lanternene som skal lyse opp Alnaelva utenfor kafeen.»

Projekt Osloove med @osloove.no
«I Oslo finnes tusenvis av stemmer, og tusenvis av historier. På fjellveggen ved hengebroa møter du et knippe folk som deler sine refleksjoner og minner om byen.»

Utstilling – Under Wonder, Glasshuset
«180 bilder av sopp og slimsopp i Alnaelvas elveskoger. Tatt av Helge Braathen gjennom siste to år.
Visuelle fortellinger tegnet av Xueting Yang Med inspirasjoner fra både samtalene med Helge Braathen og Alnaelva og dens omgivelser.»

19.00-20.00
Høstfest i bakgård med @oslobadstuforening. Badstukoret stiller opp med sitt ferskeste repertoar.
Historieforteller Ylva Sjaastad har med seg lyren sin og tar oss med ut i gammelskogens magiske underverden.

20.00
Konserter:
Mille Mogens & De Psykt Gode Vennene, intimt scene
«Mille Mogens er Emil LuGy sitt ferske soloprosjekt. Emil er fra før innehaver og driver av De Psykt Gode Vennene;
Et Mental Helse/åpenhetskultur/musikkprosjekt som siden start i 2018 har gjort seg bemerket både innen musikklivet og det Psykisk Helse-faglige.
Mille Mogens er Folkete blues Prog-pop inspirert av småbarnsliv, Husleie, melankoli, harmoni og frykt for det behagelige.»

Yr, event sal
«Yr er en duo bestående av Fermin Fortiz på bass og Morten Gran på saxofoner. Jazz duoen følger hverandre i dristige løp og grooves med improvisasjon som refereres til den nordisk landskap og sør amerikanske referanser.

Kom å oppleve en lavmælt og lyrisk vandring i salen med lysinstallasjon mot fjellveggen.

20.00-22.00
Gratis badstu drop-in for alle

 

Kilder: Alnaelvas Venner, Lysvandring langs Alnaelva og Kruttverket.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email