Hjelper norske selskaper å overleve og vinne
Gå tilbake

Hjelper norske selskaper å overleve og vinne

8. november 2019

I Bryn-Helsfyr-området finner du spennende kunnskaps- og teknologiaktører som perler på en snor. I et avansert kunnskapsenter på Bryn lærer norske handelskjeder og selskaper å ruste seg for en raskt omskiftende forretningsverden med stadig tøffere konkurranse.

GS1 Norway i kontorbygget Brynsveien 11 er en brukerstyrt, not-for-profit-forening, og medlem av en global organisasjon som utvikler, vedlikeholder og tilbyr globale standarder for effektiv vare- og informasjonsflyt.

For at aktørene i en bransjes verdikjede skal kunne kommunisere med hverandre på en effektiv måte, kreves det at de bruker samme språk. GS1-systemet er et slikt felles språk, som kan forstås på tvers av bransjer og landegrenser. Strekkoder og RFID er per idag blant de mest kjente og anvendte teknologiene basert på organisasjonens standard.

«GS1-systemet er hjertet i vår virksomhet – det effektiviserer aktørenes handel og logistikkprosesser, både globalt og lokalt», skriver selskapet.

Organisasjonen er representert i 114 land, og over 1 million bedrifter bruker dens standarder. GS1 Norway har i dag mer enn 6300 brukere i en rekke ulike bransjer, og arbeider for å gjøre virksomheters vare- og informasjonsflyt enklere, raskere og sikrere.

Les også om Techstep: «Skaper mobile arbeidsplasser med byens beste tilgjengelighet»

Basert på erfaringstall og beste praksis fra en bransje i mange land, hjelper GS1 Norway virksomheter med å identifisere hvor potensialet er størst og hvor det er enklest å realisere. For å lykkes med dette gjennomgås en prosess bestående av trinnene Identifikasjon, Datafangst, Datadeling og Forbedring av forretningsprosesser.

Kompetansesenter på Bryn

GS1 Norway tilbyr også implementeringsverktøy og kompetanse i form av rådgivningstjenester og opplæring i «GS1 Norway Smart Centre» på Bryn, organisasjonens møteplass for effektiv handel og logistikk der virksomheter tilbys en unik kombinasjon av teoretisk og praktisk læring.

Og gjennom et eget partnerprogram bidrar ledende aktører på andre relevante felter til at kunnskapssenteret er en arena for læring og idéutveksling.

I det teknologisk avanserte kunnskapssenteret står direkte involvering sentralt og her knyttes mennesker og forretningsmuligheter tettere sammen. Der finner man blant annet en fiktiv klesbutikk med prøverom utstyrt med avansert teknologi.

Les også om Numascale: «Bryn-Helsfyr-selskap sikrer gigantenes datakraft»

«I showroom’et kan du oppleve verdikjeden live, og sammen med våre kurs og møtelokaler gir dette en unik mulighet for teoretisk og praktisk læring. Der demonstrerer vi hvordan GS1s standarder opptrer i verdikjeden, hva integrasjon og samarbeid i verdikjeden er og hvordan som kan oppnås med felles «språk», skriver selskapet.

 

Kilde og illustrasjonsbilde: www.gs1.no

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Brynsveien 11-13 (2). Foto Bryn-Helsfyr-samarbeidet Brynsveien 11-13 (2). Foto Bryn-Helsfyr-samarbeidet Brynsveien 11-13. Foto Bryn-Helsfyr-samarbeidet Brynsveien 11-13. Foto Bryn-Helsfyr-samarbeidet