Historiske rallybiler – midt i Oslo
Gå tilbake

Historiske rallybiler – midt i Oslo

26. januar 2016

Onsdag denne uken inntar de historiske rallybilene hovedstaden, da starten av årets Rally Monte Carlo Historique går utenfor Nationaltheatret midt i Oslo.

Det er 19. gang at Rally Monte Carlo Historique kjøres, og akkurat som i gamle dager starter ekvipasjene fra forskjellige steder i Europa før de møtes i fjellene rundt Monaco for de siste spesialetappene. Starten går onsdag morgen klokken 09.30, og det er KNA som har ansvaret for arrangementet i Oslo.

Det forteller Norges Bilsportforbund, som har hovedkontor i Nils Hansens vei 2 på Bryn-Helsfyr, på sine hjemmesider.

12 av de totalt 350 bilene som deltar i løpet starter fra Norge. I Rally Monte Carlo Historique kan ikke bilene være nyere enn fra 1980, og biltypen må ha deltatt i tidligere utgaver av Rally Monte Carlo. Løpet er verdens eldste rally, som ble arrangert for første gang i 1911. Allerede i 1932 gikk den første starten fra Oslo.

– Norge har lange tradisjoner når det gjelder Rally Monte Carlo, og i gamle dager startet løpet flere ganger i Norge. Vi i KNA har alltid vært arrangør for starten her i Norge, og selv om det ikke startes fra forskjellige byer i Europa i den moderne versjonen av Rally Monte Carlo i dag har man tatt vare på denne tradisjonen i det historiske løpet, sier generalsekretær i KNA Børre Skiaker.

Det er som vanlig mange nordmenn som deltar i årets Rally Monte Carlo Historique, og elleve av de tolv bilene som starer fra Oslo i år er norske. Deltakerne som starter i Oslo får en kjøretur på over 2000 kilometer ned til Monaco, med målgang på havna i Monte Carlo 3. februar.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
nbf_monte_carlo_rally_logo nbf_monte_carlo_rally_logo nbf_rmch_4 nbf_rmch_4