Henkel med betydelig salgsvekst i tredje kvartal
Gå tilbake

Henkel med betydelig salgsvekst i tredje kvartal

10. november 2008

Det tyske selskapet Henkel, som har sitt norske avdelingskontor i Østensjøveien 14 på Bryn-Helsfyr i Oslo, viser til 12 prosent salgsvekst i tredje kvartal i år. I følge en pressemelding dreier de strategiske prioriteringene og finansielle målene frem til år 2012 seg om å forbedre marginene til 14%.

Henkels vekstregioner økte salget med 24,1 prosent, mens den organiske salgsveksten økte med 3,5 prosent. Resultatet (EBIT) økte med 6,3 prosent og EPS (earnings per preferred share) med 3,5 prosent. – På tross av utfordringene i de ulike markedene har vi igjen generert en god organisk vekst tredje kvartal, sier Henkels konsernsjef Kasper Rorsted, i meldingen. – Alle forretningsområdene har bidratt til veksten. Nok en gang er det fremfor alt i vekstregionene vi ser den mest positive utviklingen. Integreringen av de ulike forretningsområdene innen National Starch fortsetter som planlagt, og er den egentlige årsaken til den betydelige salgsøkningen.

Vedrørende Henkels finansielle mål frem til 2012, understreker Rorsted: – Vi skal fortsatt ha lønnsom vekst. Gjennom å fokusere enda sterkere på våre strategiske prioriteringer har vi staket ut en tydelig kurs for å nå målene våre.

De finansielle målene fram til og med 2012 er som følger:

Gjennomsnittlig organisk salgsvekst med: 3 – 5 prosent. Justert lønnsomhetsmargin (EBIT margin): 14 prosent år 2012 Gjennomsnittlig vekst av EPS (earnings per preferred share): > 10 prosent.

Kilde: Pressemelding fra Henkel

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email