Henkel initierer handel med palmekjerneolje-sertifikater
Gå tilbake

Henkel initierer handel med palmekjerneolje-sertifikater

2. desember 2008

En bedrifts engasjement for bærekraftig utvikling og sosialt ansvar omfatter også det å håndtere spørsmål om hvor råmaterialene for produksjonen stammer fra og hvordan råvarene selv blir produsert, skriver Henkel på sine web-sider. Et typisk eksempel er palmekjerneolje, et fornybart råmateriale som brukes i produksjonen av tensider (overflateaktive stoffer brukes i vaskemidler og husholdningsprodukter og også i kosmetikk).

Sammen med uavhengige partnere har Henkel bidratt til å oppnå anerkjennelse for sertifikater for bærekraftig palmekjerneolje utferdiget for offisiell handel av Rundebordskonferansen (Roundtable for Sustainable Palm Oil) – og har kjøpt sertifikatene for de nye rengjøringsmidlene Terra Activ.

Sertifikatene bidrar til å befeste bærekraftig palmedyrking i opphavslandene og til å beskytte regnskogen. Prosessen for å handle med disse sertifikatene, kjent som registrer og krev (Book & Claim), fungerer på en måte tilsvarende den som benyttes for øko-strøm.

Omkring 35 prosent av tensidene som benyttes i vaskemidler og husholdningsprodukter og i kosmetikk produsert av Henkel, er basert på fornybare råmaterialer. De involverte artiklene er primært palmekjerneolje og kokosnøttolje. Selv om Henkel indirekte via sitt forbruk av tensider bruker mindre enn én prosent av den globale produksjonen av palme- og palmekjerneolje, har virksomheten siden 2003 vært engasjert i Rundebordskonferansen eller "RSPO". Denne ble opprettet i 2002/03 etter initiativ fra, blant andre, WWF, og har som formål å fremme og kontrollere produksjonen av bærekraftig palme- og palmekjerneolje. Henkel støtter spesielt en markedsføringsmodell for bærekraftig palme- og palmekjerneolje: registrer og krev (Book & Claim)-systemet. Dette systemet skiller sertifikatene fra den fysiske produktstrømmen. Et velkjent eksempel for et slikt sertifiseringssystem er det som benyttes for øko-strøm, som forhandles i Tyskland på basis av lignende kriterier. Kun de plantasjene som oppfyller de strenge kravene fastsatt av RSPO – som inkluderer ikke-felling av regnskog – er kvalifisert til å motta de tilhørende sertifikatene.

Kilde: www.henkel.no

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email