Helsfyret skal vise vei inn i fremtiden
Gå tilbake

Helsfyret skal vise vei inn i fremtiden

30. juni 2021

Det nye kontorprosjektet «Helsfyret» vil ikke bare ønske deg velkommen til Valle og resten av det blomstrende Helsfyr-området. Det skal også vise vei i en tid med sterkt miljøfokus og der virksomheter må kunne tilpasse seg og lokalene til stadig hyppigere endringer.

Helsfyret, på hjørnet av Grenseveien og Innspurten, blir på totalt 12 745 kvm og vil gi rom til mellom 600 og 750 arbeidsplasser.

Prosjektet utvikles av BundeEiendom og Songa Eiendom. A-lab er arkitekt og Zinc er interiørarkitekt, mens Akershus Eiendom har ansvar for utleien.

BundeEiendom og resten av BundeGruppen har selv hatt kontor i Grenseveien i 25 år, og har utviklet og bygget flere eiendommer på Helsfyr. Forrige prosjekt var nabobygget Helsfyr Puls i Grenseveien 78, som raskt ble fullt utleid til Omsorgsbygg og siden solgt til Oslo Areal.

Nå står altså Helsfyret for tur. Det skal bli et signalbygg som bidrar til identitet og variasjon i området. Det får en vakker, men tøff og naturlig teglfasade som også signaliserer bestandighet og robusthet. Interiøret utføres i solide materialer med spennende, naturlige strukturer som betong og tre.

Designet for det nye kontorlivet

– Vi jobber annerledes og mer hjemme enn før, og dette stiller andre krav til lokalene. Helsfyret designes for det nye kontorlivet – der vi vil være sosiale og samhandle godt – men også kunne oppsøke arbeidsro, sier Trond Aslaksen, partner og utleiemegler i Akershus Eiendom.

Bygget får gjennomtenkte, moderne og effektive kontorarealer med aktivitetsbaserte løsninger som skal gi fleksibilitet og gode arbeidsdager. Det skal gi en kvalitetsopplevelse og en god atmosfære med god takhøyde og rikelig med naturlig lys.

Store vindusflater gir utsikt over nærområdet og byen, og siden bebyggelsen på andre siden av Grenseveien er vernet, er utsikt og lysinnslipp sikret for all fremtid.

Alle arbeidsarealer får en kjerne der en gjennomgående gate sørger for å gi ansatte og besøkende både ro og fleksibel utnyttelse av arbeidssonene rundt.

Et levende og tilgjengelig område

Det er ikke bare bygget og lokalene som er rigget for fremtiden. Nærheten til sentrum og et av byens aller beste kollektiv- og sykkeltilbud har gjort sitt til at hele Bryn-Helsfyr-området er i en spennende forvandling mot en enda mer levende del av Oslo og Hovinbyen.

Med både Helsfyr kollektivknutepunkt, Fyrstikktorget og Valle tett på, byr eiendommen på en unik tilgjengelighet via grønn transport og et aktivt nærområde med et bredt tjenestespekter.

– I Helsfyret blir du omgitt av stadig flere fremtidsorienterte virksomheter og mennesker, boliger, butikker, spisesteder, skoler, grøntområder – og Vålerengas hjemmebane, Intility Arena. Kort sagt har nærområdet alt du trenger for både å jobbe, bo, leve og oppleve, sier Odd-Erik Bunde, konsernsjef i BundeGruppen.

Les også: Mange nye leieavtaler og fortsatt byutvikling i Bryn-Helsfyr-området

Miljø- og bærekraftprofil

Helsfyret får en tydelig miljø- og bærekraftprofil både innen- og utendørs, og skal sertifiseres som BREEAM Excellent. Det legges stor vekt på energivennlige løsninger og klimagassreduserende tiltak i bygget.

Materialene skal velges utfra dokumentert miljøprofil, som betyr at de har lavt innhold av helse- og miljøskadelige stoffer og gir lite avgasser. Eksempelvis resirkulert stål, lavkarbon betong og tegl.

Helsfyret vil toppes av grønne tak med takterrasse og vekster for biologisk mangfold.

Les også: «Planter prosjektet «Spiselig skolevei» på blomstrende Helsfyr»

Sømløst og personlig

Helsfyret vil by på en rekke fellesfasiliteter, eksempelvis kaffebar, takterrasse, sykkelparkering, garderober og sosiale soner.

Servicekonseptet i bygget er utviklet for å gjøre kontorbrukernes arbeidsdag så enkel og personlig tilpasset som mulig. Det skal være like trivelig på jobben som på hjemmekontoret, – men mer inspirerende og sosialt.

Gjester som besøker eiendommen blir tatt imot av en blid og imøtekommende resepsjonist og barista og får hjelp med besøksregistreringen ved behov.

Alle byggets tjenester vil være tilgjengelige gjennom en egen app. Der vil brukerne kunne registrere lunsjen sin, betale i kaffebaren og finne relevant informasjon om bygget, tjenester og kontaktpersoner.

– I Helsfyret får du et skreddersydd bespisningskonsept med fokus på høy kvalitet og bærekraft. Råvarene vil variere gjennom året, basert på hva som er i sesong, og faglærte kokker med kreativ frihet serverer lunsjen, sier Trond Aslaksen.

Illustrasjoner: Blake

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email