Helsfyr-baserte Goodtech vokser videre
Gå tilbake

Helsfyr-baserte Goodtech vokser videre

26. oktober 2023

Goodtech presenterte i dag resultatene for Q3 2023, som viser til 83% økning i EBITDA mot samme kvartal i 2022. Omsetningen vokste med 91% og ordreboken med 71% i samme periode.

Børsnoterte Goodtech med hovedkontor i Helsfyr Atrium  på Helsfyr i Oslo fortsetter vekstreisen og rapporterer om betydelig vekst både i omsetning og resultat. Omsetningen endte på 215,2 MNOK og EBITDA på 7,7 MNOK tross engangskostnader i perioden, ifølge en pressemelding.

I kvartalet rapporterte Goodtech om oppkjøpet av Skala Flytende, som styrker konsernets markedsposisjon innen digital transformasjon i næringsmiddelindustrien. Enheten integreres i Goodtech sin rapportering fra 01.10.2023 og omfatter 24 ingeniører spredt over kontorer i Trondheim, Oslo og Rogaland. Konsernet tar samtidig over Software-as-a-Service (SaaS)-løsningen LT Line som er operativ på 18 av TINE sine meierier. Forretningsenheten har historisk levert en årlig omsetning på omkring 100 MNOK, hvorav vel 5 MNOK i årlig gjentakende inntekter (ARR).

Les også: «4Service vil bidra til rekruttering av barn og unge til idretten»

I kvartalet rapporterte konsernet også om utvidelse av den store kontrakten med Aker Solutions, hvor Goodtech bidrar til å øke lønnsomheten i produksjonen på Aker Verdal. I tillegg rapporterte Goodtech om et nytt prosjekt med Inmotion Technologies, som etablerer ny fabrikk med automatiserte produksjonslinjer utenfor Stockholm.

Begge prosjektene er ifølge pressemeldingen i tråd med konsernets strategi om å ta større ansvar for totalleveransen av digital transformasjon hos kunden. Vareandelen i % av omsetning økte fra 27% i Q3 2022 til 51% i Q3 2023.

«Goodtech leder an i å digitalisere industrien gjennom store og viktige transformasjonsprosjekter. Det gleder meg at vi nå også får vist hvordan våre løsninger og kompetanse bidrar til å øke industriens konkurransekraft. Sammen med kundene våre skaper vi løsninger som gjør nordisk industri konkurranseledende både på lønnsomhet, bærekraft og sikkerhet», kommenterer konsernsjef Margrethe Hauge.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email