Helsfyr Atrium – et storslått signalbygg for fremtiden
Gå tilbake

Helsfyr Atrium – et storslått signalbygg for fremtiden

24. oktober 2007

Byggingen av Helsfyr Atrium på Bryn-Helsfyr er i full gang. Bygget, som i juli ble solgt til DnB Nor Markets for én milliard kroner, får AF Skandinavia som langsiktig leietaker på 13.000 kvm. Ferdig oppført vil bygningen fremstå som et arkitektonisk landemerke i det stadig mer populære næringsområdet Bryn-Helsfyr.

AF Bygg Oslo mottok i sommer en bestilling fra Sektor Helsfyr Atrium AS om oppføring av det nye signalbygget på Bryn-Helsfyr i Oslo. Byggeprosjektet utføres som en totalentreprise med en totalverdi på 650 millioner kroner eks. mva. Arbeidet er godt i gang og skal ferdigstilles 1. april 2010. I juli 2007 ble byggeprosjektet og eierselskapet Sektor Helsfyr Atrium AS, som var eid av AF Skandinavia og Sektor Eiendomspartner, solgt til DnB Nor Markets for én milliard kroner. De tidligere eierne vil fremdeles ha ansvaret for gjennomføring av prosjektet.

Store utviklingsprosjekter løfter området

AF Skandinavia vil selv flytte sitt hovedkontor til bygget og har inngått en langsiktig leiekontrakt på 15 år. Årlig leiepris vil ligge på 1750 kroner pr kvm. Selskapet vil disponere 13.000 kvm, hvilket betyr at 17.000 kvm fremdeles er ledig i det nye bygget.

Prosjektet er et av mange større utviklingsprosjekt på Bryn-Helsfyr de senere årene – som alle har bidratt til å sette området på kartet og til en stadig mer positiv markedsutvikling. Eksempler på andre prosjekter har vært byggingen av NAF Gården i Østensjøveien, Alnafossen Kontorpark ved Brynseng og Helsfyr Panorama. I tillegg har det vært gjennomført store prosjekter med total rehabilitering av signalbygg som blant annet Grenseveien 92 og Strømsveien 102. Alle disse kontorbyggene har fått en god mottakelse i leiemarkedet og ble raskt fullt utleid.

– Som deltakere i Bryn-Helsfyr-prosjektet har vi fulgt de senere års positive utvikling i området på nært hold, sier administrerende direktør Egil Svoren i Sektor EiendomsPartner. – Timingen med realisering av planene med Helsfyr Atrium har vært meget god, og vi er sikre på at den nye eieren vil oppleve høy markedsinteresse for det nye og topp moderne kontorbygget etter hvert som byggingen skrider frem.

Spennende landemerke

Helsfyr Atrium vil ligge sentralt og synlig plassert i krysset mellom E6/Ring 3 og Strømsveien. Det særegne komplekset i glass og metall er tegnet av Lund & Slaatto Arkitekter AS og vil ferdig oppført være på 38.000 kvadratmeter. Komplekset vil ha to bygninger på henholdsvis 8 og 14 etasjer – bundet sammen av et glassatrium. 30.000 kvm av bygget vil være kontorer, kantine og konferanselokaler. I tillegg vil det være totalt 350 parkeringsplasser fordelt på tre kjelleretasjer og utendørs. Parkeringsområdene vil til sammen utgjøre nærmere 8000 kvm.

Hovedinngangen til bygningen vil være i glassatriumet. Både eksteriør- og interiørmessig gis bygget et tidsriktig og spennende arkitektonisk utrykk.

For ytterligere informasjon, kontakt;

Sektor EiendomsPartner
Administrerende direktør Egil Svoren
Mobiltelefon: 900 95 075
E-post: egil.svoren@sektor.no

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email