Hartvig Nissens skole til Helsfyr for tre år
Gå tilbake

Hartvig Nissens skole til Helsfyr for tre år

25. januar 2021

Fra sommeren av vil enda flere skoleelever bidra til liv i Helsfyr-området. Da flytter Hartvig Nissens videregående skole midlertidig til Grenseveien 95 mens lokalene på Frogner totalrenoveres over en treårsperiode.

«Vi skal inn i et nytt og moderne bygg i et pulserende område. Saler til dramafagene vil bli integrert i det nye skolebygget, noe vi er svært glade for. Helsfyr er et knutepunkt for kollektivtrafikken, noe som vil gjøre det enkelt å komme seg til oss», skriver skolen på egne nettsider.

Les mer om Hartvig Nissen her.

Arbeidet med å ferdigstille de midlertidige lokalene pågår nå for fullt. Her vil elever og ansatte få umiddelbar nærhet til et bredt kollektivtilbud med buss og bane i alle retninger. Skolen blir også nabo med den kombinerte ungdoms- og videregående skolen Fyrstikkalleen skole (F21).

Les mer om F21 her.


Bryn-Helsfyr har et bredt skoletilbud for barn og ungdom, som gir nåværende og fremtidige beboere i området og ellers i byen mulighet for kortreist skolevei. Eksempler på andre skoletilbud i området er Brynseng barneskole og Valle Hovin vgs., begge toppmoderne skoler som åpnet i 2017.

Brynseng skole ligger rett ved t-banestasjonen og ble ved åpningen omtalt som et av byens mest miljøvennlige bygg. Skolen er et nullenergibygg som med 1000 kvm solcellepaneler på fasaden produserer like mye strøm som den forbruker.

Mer om Brynseng skole her.

Valle Hovin vgs. er lokalisert i stadionanlegget Vålerenga kultur- og idrettspark og omgitt av en ny minibydel med nye boliger, kontorbygg og grønne rekreasjons- og aktivitetsområder.

Mer om Valle Hovin vgs her.

 

Kilde og bilder: https://hartvig-nissen.vgs.no/

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email