Håndhygiene hindrer smitte: The Global Handwashing Day 15. oktober
Gå tilbake

Håndhygiene hindrer smitte: The Global Handwashing Day 15. oktober

11. oktober 2012

SCA , som i Norge har hovedkontor i Grensesvingen 9 på Bryn-Helsfyr, arrangerer Global Handwashing Day 15. oktober. Denne merkedagen ble etablert i 2008 for å sette håndhygienens betydning for å hindre smittespredning på dagsorden. 

I forbindelse med The Global Handwashing Day gjennomførte SCA-varemerket Tork nylig en spørreundersøkelse med 8000 respondenter i 8 land om vanene i forbindelse med håndvask. Undersøkelsen viser at selv om betydningen av håndhygiene har fått mye oppmerksomhet i de senere år, etter globale utbrudd av influensa, er det fortsatt behov for å friske på folks hukommelse og informere om håndhygiene og håndvask. Dette fremgår av en pressemelding:

Undersøkelsen viser at bruk av såpe ikke alltid er en naturlig del av håndvask-rutinene:

• Mange forteller at de i blant hopper over å bruke såpe når de vasker hendene. I enkelte land er det så mange som 50-60 % av befolkningen som ikke bruker såpe jevnlig.

• Kvinner bruker såpe oftere enn menn.

• Hovedgrunnen til at folk hopper over såpen når de vasker hender, er rett og slett at såpe ikke er tilgjengelig, men fortsatt er det mange som mener at såpe er unødvendig.

Selv om det er viktig å vaske hendene grundig med såpe og vann, er det like viktig å tørke dem fullstendig tørre etterpå. Det er fordi fuktige hender sprer flere bakterier og virus enn tørre hender. Ifølge Nasjonal veileder for håndhygiene** er den mest effektive måten å redusere bakteriespredning på ved å bruke engangs håndtørkepapir etter selve håndvasken.

Følg disse enkle trinnene når du vasker og tørker hendene dine:

1. Fukt hender og håndledd med rennende vann.

2. Ta såpe på hendene.

3. Gni alle deler av hendene med såpe i minst 30 sekunder**. Husk alle overflater, inklusive håndbaken, håndleddene, mellom fingrene og under neglene.

4. Skyll såpen grundig av i lunkent vann.

5. Tørk hendene helt tørre med engangs håndtørkepapir.

Om Tork
Varemerket Tork tilbyr profesjonelle hygieneprodukter og –tjenester til kunder som spenner fra restauranter og helseinstitusjoner til kontorer, skoler og industribedrifter. Produktene omfatter dispensere, papirhåndtørk, toalettpapir, såpe, servietter og industri- og kjøkkenkluter. Ved hjelp av sin ekspertise på hygiene, funksjonell design og bærekraftig utvikling er Tork blitt markedsleder. Tork er et globalt varemerke for SCA, og en engasjert partner for kunder i mer enn 80 land.

Om SCA
SCA er et globalt hygiene- og skogsdriftkonsern som utvikler og produserer personlige pleieprodukter, mykpapir, avis- og magasinpapir og heltreprodukter. Selskapet selger produktene sine i rundt 100 land. Selskapet har mange velkjente varemerker, blant annet de globale varemerkene Tena og Tork. I 2011 beløp salget seg til 106 milliarder svenske kroner (11,7 milliarder euro). SCA har ca. 37 000 ansatte.

Bærekraft
SCA leverer bærekraftige løsninger med merverdi for kundene, siden både omgang med fiberkildene, produksjon og utvikling foregår sikkert, effektivt og miljøvennlig. Uavhengig anerkjennelse av SCAs arbeid for en bærekraftig utvikling har i det siste kommet fra bl.a. Dow Jones’ bærekraftindeks 2011, WWFs miljøindeks for papirprodusenter 2011, og Ethisphere – Verdens mest etiske selskaper 2012.

Kilder
* Spørreundersøkelsen ble gjennomført i september 2012 i Russland, USA, Nederland, Frankrike, Sverige, Tyskland, Polen og Storbritannia.
** Folkehelseinstituttet

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Office2 Office2 _A3D2100 _A3D2100 _A3D4607 _A3D4607