Gøy, men stressende, på jobben
Gå tilbake

Gøy, men stressende, på jobben

24. februar 2016

Syv av ti har det gøy på jobben hver dag, og et flertall sier at de fleste jobbrelaterte ideene oppstår i samtaler med kolleger. Men…

For mer enn halvparten er stresset, spesielt svenskene, og bare tre av ti mener at arbeidsplassen deres er utformet for å støtte kommunikasjon og kreativitet.

Det fremgår av en undersøkelse som NCC, som har hovedkontor i Østensjøveien 27 på Bryn-Helsfyr, har gjennomført blant 4000 arbeidstakere og selvstendig næringsdrivende i Sverige, Norge, Danmark og Finland.

– Å jobbe hjemmefra holdes ofte opp som den lysende stjernen som skal løse gåten om livet, øke produktiviteten og forbedre livskvaliteten vår. Det er fordeler med å jobbe hjemme, f.eks. er det bra fra et miljøpersektiv å kunne kutte ned på reiser til og fra jobb, sier Manne Aronsson, administrerende direktør i NCC Property Development AS (bildet).

Det man derimot sjelden snakker om er hva en utbredelse av hjemmearbeid kan koste i form av redusert kreativitet og fellesskap. Dette er avgjørende med tanke på hvor viktig samtaler med kolleger viser seg å være for å komme opp med kreative ideer. Nordboerne er ikke mest kreative verken i møterom eller når de trener, men når de snakker med kolleger. Hele 54 prosent oppgir at de fleste jobbrelaterte ideene oppstår i spontane møter med kolleger.

– Undersøkelsen viser at kontoret er et viktig sted for den ideskapingen som kreves i denne type organisasjoner og at møtet mellom kolleger er både viktig og ønskelig, sier Aronsson.

Undersøkelsen om folks syn på deres arbeidsplasser ble utført av United Minds i november 2015 blant 4044 personer i Sverige, Norge, Danmark og Finland, som enten er ansatte eller driver sine egne bedrifter.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

(Bilder: NCC)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
ncc_undersøkelse_2 ncc_undersøkelse_2