Goodtech fortsetter å levere på endringsreisen
Gå tilbake

Goodtech fortsetter å levere på endringsreisen

21. august 2022

Helsfyr-baserte Goodtech leverer den høyeste andrekvartalsomsetningen siden 2018, med tilhørende 65% vekst i EBITDA mot samme kvartal i 2021. Forbedring og vekst har likevel fokus fremover.

– Så langt har mye handlet om å få på plass et godt samarbeidende team, sette handlingsplaner for strategisk re-posisjonering, investeringer i neste generasjons digitale tjenesteløsninger, nedvekting i virksomhet utenfor kjernen – og merkevarebygging, sier konsernssjef Margrethe Hauge i en pressemelding.

Goodtech er en ledende nordisk miljø- og teknologileverandør med kjernekompetanse innen automatisering, industriell IT, miljøteknologi og avansert industriell produksjonsteknologi. Selskapet, som har hovedkontor i Helsfyr Atrium og er notert på Oslo Børs, omsetter for ca. NOK 500 millioner og har ca 300 medarbeidere i Norge, Sverige og på Åland.

– Nå ser vi endelig også at forbedringsinitiativene begynner å kaste av seg. Volumene øker i takt med et automatiseringsmarked i vekst, og vi tar markedsandeler. Vi har fortsatt mye å gå på og jobber målrettet videre for å bygge ordrebok og etablere strategiske samarbeid i verdikjeden. Samtidig har vi også høyt fokus på å bedre marginene og jeg gleder meg til å ta fatt på en spennende høst.

Hauge er fornøyd med status i konsernets endringsreise, og peker på veien inn i andre halvår 2022 som motiverende, med flere igangsatte, interne effektiviseringsprosesser. I andre kvartal har konsernet implementert nytt ledelsessystem og avvikssystem, og startet utrulling av nytt system for service og ettermarked. Og reisen med fornyelse og effektivisering av interne prosesser vil fortsette i periodene som kommer. Konsernet rekrutterer markedsledende ingeniørkompetanse i høyt tempo i et spennende marked.

I første kvartal solgte Goodtech sitt tavleverksted på Os til Bergen Elektrokompetanse, og i andre kvartel fulgte konsernet opp med salget av maskineringsverkstedet i Arvika i Sverige til BE Group.

– Begge disse transaksjonene er viktige i konsernets videre spissing mot ingeniørdisiplinene i våre kjerneområder, samtidig som våre tidligere kollegaer får en spennende ny hverdag med nye eiere som satser i deres fagfelt, sier Hauge.

Delårsrapport og presentasjon for 2. kvartal 2022 er vedlagt.

Se også Goodtechs konsernsjef Margrethe Hauge og CFO Øyvind Osjord presentere selskapets resultater for 2. kvartal 2022 via webcast her.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email