Godt salg av leiligheter i Fyrstikkbakken: Planlegger byggestart før sommeren
Gå tilbake

Godt salg av leiligheter i Fyrstikkbakken: Planlegger byggestart før sommeren

5. mars 2021

Over 85 prosent av boligene som hittil har vært lagt ut for salg er allerede solgt i Fyrstikkbakken 14, det innovative boligprosjektet i den grønne åssiden ved Bryn. Nå har AF Gruppen inngått avtale om byggingen, som etter planen starter før sommeren.

Fyrstikkbakken 14 AS er eid 50/50 av Birk & Co AS og AF Eiendom. Prosjektet inngår i FutureBuilt-programmet som har mål om 50 prosent reduksjon i klimagasser. Det består av totalt 163 leiligheter fordelt på 4 boligblokker med underliggende parkeringskjeller og tilhørende grøntarealer med forbindelse til nærområdet. Det ligger nær offentlige funksjoner som T-bane, tog, barnehager og skoler, og er FutureBuilts første kommersielle boligprosjekt i massivtre.

Interessen i markedet har vært svært god siden de første leilighetene ble lagt ut for salg før jul. Per i dag er 65 av totalt 77 leiligheter i salgstrinn en og to solgt, og det jobbes nå med å planlegge lansering av neste salgstrinn.

Les også: «Stor interesse for boliger i Fyrstikkbakken: Lanserer neste salgstrinn»

– Fyrstikkbakken 14 er et nytenkende boligprosjekt med fokus på miljø og fremtidens bo- og delingsløsninger. Det er derfor spesielt gøy og inspirerende at mottakelsen interessen er så god, sier idéskaper og primus motor Olav Birkenes hos utvikleren Birk & Co.

Se oppdatert oversikt over ledige leiligheter her.

Ifølge en melding fra AF Gruppen, som skal stå for byggingen, starter prosjekteringen umiddelbart og planlagt byggestart er i andre kvartal 2021. Prosjektet har vært utviklet i samspill og gjennomføres som en totalentreprise med verdi på ca. MNOK 370 ekskl. mva. Boligprosjektet består av ett byggetrinn og ferdigstillelse er forventet fjerde kvartal 2023.

– Det har vært spennende å videreutvikle dette boligprosjektet i massivtre med Birk & Co og AF Eiendom. Vi ser frem til å realisere det første boligprosjektet i massivtre i denne skala i Norge. Prosjektet passer godt inn i AF Gruppen sin strategi om bærekraftige og innovative prosjekt med et mål om 50 % reduksjon i klimagasser og effektiv bruk av digitale verktøy, sier Tormod Solberg, konserndirektør i AF Gruppen, i meldingen.

Illustrasjoner: Fyrstikkbakken 14 AS

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email