Garasjen – nytt samlingssted med streetfood på Helsfyr
Gå tilbake

Garasjen – nytt samlingssted med streetfood på Helsfyr

19. februar 2021

Snart åpnes «Garasjen», et nytt og uformelt samlingssted med streetfood-servering, i Grenseveien 97 på Helsfyr. Konseptet er et direkte resultat av dialog med nabolaget; mennesker som bor, studerer og jobber i området, og deres ønske om flere sosiale møteplasser med servering av mat og drikke.

Det er Nordr, som står for utviklingen av denne og flere eiendommer på Helsfyr, som realiserer konseptet Garasjen i samarbeid med Urban Jungle Agency. Hovedformålet er å skape et uformelt samlingssted der folk opplever tilhørighet og ønsker å oppholde seg.

Initiativet er et såkalt midlertidig tiltak, der ledig plass i eiendommen fylles med aktiviteter til glede for nabolaget mens det jobbes med utviklingsplanene. Et annet godt eksempel er Oslo Street Fotballsenter, som åpnet i ledige lokaler i samme bygg i fjor.

Les også: «Norges første street fotballsemter åpner på Helsfyr»

Garasjen, som etter planen åpner 1. mars dersom smittevernreglene fortsatt tilsier det, vil ligge i de tidligere vareleveranselokalene i Grenseveien 97. Mattilbudet vil bestå av spennende, smaksrik streetfood og drikke levert av Helt Rå, Bobamaniac og SAAL Foodtrucks.

Foodtruckene vil være gjenkjennelige for mange oslobeboere, da de har vært populære gjengangere på store festivaler og andre arrangementer rundt om i byen. De serverer autentisk streetfood inspirert av thailandsk og italiensk kultur og råvarer.

Les også: «Utbyggere sikrer skolevei på Helsfyr»

Lokalene i garasjen vil dekoreres av elevarbeider fra naboskolen Fyrstikkalleen skole (F21). Målet er å skape et hyggelig og uhøytidelig sted der folk liker å oppholde seg, og planen er etter hvert å kunne sørge for live-musikk og ulike samlinger og arrangementer i lokalene.

Tentativ åpningsdato er 1. mars – se Facebook-arrangement her – men med et vist forbehold om at pandemisituasjonen kan gjøre det nødvendig med utsettelser.

Fra og med åpningen vil garasjen være åpen mandag-lørdag kl. 11:00-18:00

Les også: «Arrangerte drop-in-arrangement om utviklingen av Helsfyr»

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email