Fremtidens medisinske simuleringsløsninger
Gå tilbake

Fremtidens medisinske simuleringsløsninger

8. mars 2016

Det medisinske simuleringssenteret på NTNU blir i en utnevnelse omtalt som en «mal for fremtidens medisinske simuleringsløsninger». AV-miljøet i Caverion står bak løsningen.

Løsningen ble tildelt førsteplassen i to kategorier i Crestron Integration Awards; «Unik anvendelse» og «Beste utdanningsprosjekt». Prisene, som ble utdelt på messen Integrated Systems Europe i Amsterdam den 10.februar, har aldri tidligere blitt gitt til et selskap fra Norge.

Medisinsk simulering er en undervisningsmetode der en ved hjelp av en avansert datastyrt dukke og realistiske omgivelser gjenskaper pasientscenarioer fra virkeligheten. Disse simuleringene er avgjørende for at helsepersonell kan prøve og feile, uten å risikere liv.

Da Caverion, som har hovedkontor i Ole Deviks vei 10 på Bryn-Helsfyr, fikk utfordringen med å lage løsningen for NTNUs Fakultet for helse- og sosialvitenskap, så de raskt at ønsket oppsett ville by på store tekniske utfordringer som hittil aldri hadde blitt løst. Utfordringen lå i mangelen på eksisterende løsninger for medisinsk simulering, som ikke åpenbart kunne kommunisere med eksisterende audiovisuelle-løsninger.

Tradisjonelle sentere for medisinsk simulering er hver enkelt øvingsstasjon tilknyttet et eget kontrollrom, der erfarne helsepersonell overvåker studentene gjennom et enveisspeil mens de behandler «pasienten».

– Vi har nå ett kontrollrom, med fire operatørstasjoner, hvor vi enkelt kan overvåke og styre «pasienten» i hvilket som helst av de seks ulike øvingsstasjonene. De som sitter i kontrollrommet ser hva som foregår i operasjonssalen på en storskjerm med 4K oppløsning, og kan veksle mellom å snakke med observatøren, med studentene, eller spille «pasienten», sier Ulrika Eriksson, driftsansvarlig på NTNU.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

(Bilder: Caverion)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
caverion_ntnu_4 caverion_ntnu_4 caverion_ntnu_5 caverion_ntnu_5