Fra helgekonserter til kultur- og mathus – her er gjenåpningsplanene på nye Olsen
Gå tilbake

Fra helgekonserter til kultur- og mathus – her er gjenåpningsplanene på nye Olsen

27. mai 2022

Tradisjonsrike Olsen på Bryn har gjennom årtier samlet folk fra nærområdene og resten av Oslo for sosial hygge, musikkopplevelser, mat og drikke. Etter noen nedstengte år er det endelig tegn til liv i lokalene igjen. Og det er mye å glede seg til fremover.

De nye drifterne skrev leieavtale på nyåret og har siden overtakelsen tidligere i vår jobbet for fullt med å pusse opp og planlegge en gradvis gjenåpning.

Les også: «Vil gjenåpne og fornye Olsen på Bryn»

– Hjelpes for noen konserter!

Skjenkebevilgningen kom på plass i april, og nylig åpnet stedet for live-konserter og bar-servering fredager og lørdager fra kl 19.00 – 01.00. Så langt er det holdt seks helgekonserter, alle med fulle eller nesten fulle hus.

– Dette er veldig bra, tatt i betraktning at konsertprogrammet ble satt opp sent og at det sikkert er mange som ikke har fått det med seg, sier Frode Veie. Han leder den nye satsingen og har blant annet lang erfaring fra restaurant- og utelivsbransjen i Oslo.

– Og hjelpes for noen konserter vi har hatt, med fantastiske band, kjempestemning – og helt rå lyd og lydfolk. Jeg hadde nesten glemt hvor fantastisk denne scenen var. Og både lydanlegg og lys er blitt oppgradert, forteller han.

Se konsertprogrammet og følg med på alt som skjer på stedets Facebook-side.

Matservering fra juni og full åpning i august?

Veie og hans kolleger jobber på spreng med oppussing og ikke minst ombygging av kjøkkenet for også å kunne åpne matserveringen så snart som mulig.

– Ombygningen av kjøkkenet tar dessverre mye lengre tid en forventet. Resten av lokalene har fått en oppgradering i form av nye farger – og nye møbler kommer snart», sier Veie.

Han håper å få nytt kjøkken og kokker på plass for åpning med en «startmeny» i løpet av juni. Og at alt er klart for full åpning og meny fra midten av august.

– Målet er å holde åpent alle dager i uken, vi ser vel for oss åpningstider ca kl. 11.30-22.00 på hverdager og til 01 i helgene. Lunsjen blir omtrent som før, det vi kaller håndverkerlunsj med stekte poteter, egg, karbonader og noen salater. Det blir nok størst forandring på kvelden, da vi vil servere pasta, pizza, salater og forhåpentligvis en dagens husmannskost.

Kulturhus

Ambisjonen er å skape et kulturhus for folk i nærområdet og ellers i byen. – Live-musikk blir fortsatt viktig – men også aktiviteter på hverdagene som for eksempel musikkbing, quiz, standup, bokbad og andre aktiviteter. Det skal være uformelt og hyggelig – og naturlig å stikke innom for en matbit eller bare ett glass vin, forteller Veie.

Han gleder seg og håper lokalbefolkningen stiller opp og engasjerer seg. – Hvis noen har noen kule ideer for hva byens feteste scene kan brukes til i ukedagene så må de ta kontakt. Vi har også en fantastisk kjeller som kan brukes til mye forskjellig av både private og bedrifter. Og vi skal vise fotball, arrangere vinkvelder og ølkurs – og forhåpentligvis skape masse liv og røre. 

Blir stedet fortsatt hetende Olsen på Bryn, eller planlegger dere et navneskifte?

– Foreløpig skal det hete Olsen på Bryn. Det er mulig vi skal bytte til Kulturhuset på Bryn, men det er ikke bestemt enda. Det er mye bra ting med navnet med Olsen på Bryn, men siden vi også gjør noen endringer på konseptet etc – og spesielt på kvelden innen matkonseptet, avslutter Veie.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email