Første støp for Valle Wood er i gang
Gå tilbake

Første støp for Valle Wood er i gang

11. oktober 2017

Det skjer mye på Bryn-Helsfyr i disse dager. Mandag ble miljøprosjektet Valle Woods aller første store betongstøp igangsatt og byggekranen har kommet på plass.

Mandag morgen startet det; i løpet av 12 timer ble det kjørt inn den ene betongbilen etter den andre. Totalt 300 kubikkmeter, eller 300.000 liter, med miljøvennlig lavkarbonbetong ble støpt i løpet av noen hektiske timer.

Gunstig støpevær

Betongen er første del av fundamentet til massivtre-prosjektet Valle Wood, som i disse dager reiser seg på nabotomten til nye Vålerenga stadion. Bygget blir Norges største kontorbygg i massivtre og skal stå ferdig i slutten av 2018.

Prosjektleder i NCC Steinar Kjus beskriver betongstøp som presisjonsarbeid i kamp med klokken, men kunne melde at støpet gikk like strålende som sola skinte på mandag formiddag.

– Cirka 30 betongbiler skal inn og ut av byggeplassen i løpet av dagen. Dette har vi sett frem til lenge, sier prosjektleder Steinar Kjus samtidig som en lang kø med betongbiler ligger og venter på å legge fra seg lasten sin. Igangsettelse av betongstøpet er en viktig milepæl for oss og været kunne ikke vært bedre. Det kom som bestilt, sier Kjus.

Prosjektet er i rute

I tillegg til igangsettelse av prosjektets første store betongstøp, så kom byggekranen omsider på plass forrige uke.

– Vi synes det er ekstra stas når krana er oppe. Nå er vi endelig en skikkelig byggeplass, sier Kjus.

Et signalprosjekt innen massivtre

Valle Wood har fått navnet sitt på grunn av den gjennomgående bruken av massivtre. Bygget blir på 6700 kvadratmeter og blir dermed Norges største kontorbygg i massivtre. Bygget og områdene tilrettelegges for tradisjonell kontorvirksomhet, samtidig som det er det tenkt et annerledes kontorkonsept med plass til co-working og gründerbedrifter, samt møterom, konferansefasiliteter og ulike serverings- og servicetilbud.

Les mer om Valle Wood her.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
ncc_valle_wood_byggekran ncc_valle_wood_byggekran ncc_valle_wood_prosjektleder_steinar_kjus ncc_valle_wood_prosjektleder_steinar_kjus