Fornyer og utvider på Bryn-Helsfyr
Gå tilbake

Fornyer og utvider på Bryn-Helsfyr

12. mars 2012

Bryn-Helsfyr-samarbeidet melder om fire leieavtaler på totalt 8000 kvm næringsareal i området. Nexans Norway har besluttet å bli og å utvide i Helsfyr Panorama, og har inngått en ny leieavtale for 6900 kvm fra 2014. Handelsbanken, Bademiljø og Euro Business School flytter internt i området.

Presseinformasjon
Oslo, 12. mars 2012

Sterk områdelojalitet
De fire virksomhetene føyer seg inn i rekken av Bryn-Helsfyr-bedrifter som velger å reforhandle i samme bygg eller flytte innenfor området når leieavtalen går ut eller de trenger mer plass. En tidligere undersøkelse viser at dette gjelder flere enn åtte av 10 leietakere, og intet tyder på at trenden snur.

– At tilnærmet alle som kjenner Bryn-Helsfyr av erfaring velger å bli her, er det beste og mest håndfaste beviset på at de trives og at området er et godt sted å drive forretning. Det sier Per Kristian Lundquist i Sandia Gruppen, talsmann for Bryn-Helsfyr-samarbeidet.

Fullt i Helsfyr Panorama
I tillegg til at Nexans har valgt å bli og utvide med en hel etasje i Helsfyr Panorama, har kjedekontoret i den landsdekkende rørleggerkjeden Bademiljø flyttet til eiendommen fra Fyrstikkalleen i samme område. Selskapet har inngått en treårs fremleiekontrakt med Intrum Justitia om leie av cirka 450 kvm kontorlokaler i byggets 13. etasje. NCC, som også har sitt norske hovedkontor i denne eiendommen, har forlenget sin leieavtale til årsskiftet 2013/14. Selskapet flytter da fra Helsfyr Panorama og samler hele virksomheten i nybygget Østensjøveien 27 i samme område. Helsfyr Panorama er fullt utleid frem til dette.

– Tiden fram til 2014 skal vi bruke aktivt både i markedet og med oppgraderinger av eiendommen. Vi har god tro på at vi også i årene som kommer vil sitte med et fullt utleid bygg og er godt fornøyd med situasjonen i Helsfyr Panorama. Det sier Alf Martin Brasøygård i Basale, som forvalter eiendommen på vegne av tyske Catella Real Estate.

Fortsatt muligheter i Helsfyr Atrium
Euro Business School har inngått en 5-årig fremleieavtale med AF Gruppen på ca 600 kvm i naboeiendommen, Helsfyr Atrium. Bygget, som totalt har ca 28.000 kvm kontorer og fra før av er fullt utleid fra gårdeiers side, har etter dette ca 2000 kvm ledig i fremleie.

Nesten fullt i Østensjøveien 39/41
Handelsbanken flytter fra Grensesvingen 7 til Østensjøveien 39/41. Begge eiendommene eies av Oslo Areal. Leieavtalen har en varighet på 10 år og omfatter 482 kvm kontorlokaler. – Vi er stolte over å kunne fortsette det gode samarbeidet med en så solid leietaker som Handelsbanken, sier eiendomssjef Nicolai Skaugen i Oslo Areal. Gjenværende ledighet i bygget er kun 282 kvm.

Bryn-Helsfyr-prosjektet
Alle de nevnte eiendommene er representert i Bryn-Helsfyr-prosjektet, et langsiktig samarbeid om identitetsbygging av området som Oslo knutepunkt for næringsvirksomhet. 11 år etter start har samarbeidet 27 deltakerne, som samlet representerer majoriteten av kontorarealene i området: Entra Eiendom, SPG Ole Deviks vei, Jahre Eiendom, Øni Eiendom v/Maya Eiendom, Aberdeen Asset Management, Fearnley Finans Eiendom, DNB Næringseiendom, Basale, Oslo Areal, Fortin, Bryn Eiendom, Jotne Eiendom, HAS Investment, BundeBygg, Pecunia Eiendomsselskap, SAAS Eiendom, NAF, Brødrene Jensen, Gasmann Eiendom, Sigellen, P.S. Eiendom, Østensjøveien 43 AS, AF Gruppen, Schage Eiendom, Eiendomsselskapet Argentum. Timms Reperbane og NCC Property Development.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
_MG_3183 _MG_3183