«Føler vi er i Oslo sentrum»: K2 på Bryn matcher kompetansen med behovet i næringslivet
Gå tilbake

«Føler vi er i Oslo sentrum»: K2 på Bryn matcher kompetansen med behovet i næringslivet

28. januar 2021

K2 Utdanning har på kort tid fått kjemperespons på sine studietilbud i Oslo-området, der skolen har etablert campus med undervisningslokaler i Brynsveien 3 på Bryn.

Privatistskolen tilbyr undervisning på videregående nivå med studieforberedende fag og generell studiekompetanse, realfag, ulike fagbrev og autorisasjonsfag. Skolen tilbyr både fysisk undervisning på dag og kveld og nettkurs, og alt er lånekassefinansiert.

Les mer om skolens utdanningstilbud her.

Skolens visjon er å hjelpe deltakerne med å nå sine utdannings- og yrkesmål gjennom yrkesfaglig utdanning eller muligheten til å studere videre. Foruten Campus Oslo har skolen studiesteder i Sandvika, Drammen, Tønsberg og Porsgrunn, mens Bergen og Trondheim etableres høsten 2021.

En ressurs for arbeidsgiver fra dag 1

K2 legger stor vekt på fleksibilitet og individuell tilpasning av undervisningen for å skape best mulig læringsforhold. Og, ikke minst, et tett samarbeid med private og offentlige virksomheter. Målet er å sørge for at utdanningen er relevant for deltakernes nåværende og potensielle arbeidsgivere og bidrar til å åpne dører for deltakerne både under og etter studiene.

– Vi er veldig opptatt av at deltakeren skal være både praktisk og personlig rustet for sin aktuelle jobb – og være en reell ressurs for arbeidsgiver fra dag 1, sier markedssjef Hege Tronsaune. – For å lykkes skikkelig med dette, inviterer vi relevante arbeidsgivere inn for å bli kjent med oss og deltakerne – og til å være med å påvirke deler av undervisningen.

Den gode dialogen med næringslivet oppnås gjennom K2 Kompetanse, som K2 Utdanning er en del av. K2 Kompetanse tilbyr virksomheter kompetanseutvikling som strategisk virkemiddel via skreddersydd opplæring, rådgivning og et stort nettverk av fagpersoner.

Les mer om K2 Kompetanse og tilbudet til virksomheter her.

Campus Oslo – kjemperespons på beliggenhet

Campus Oslo ligger i Brynsveien 3 rett ved Brynseng kollektivknutepunkt, og ble etablert i august 2020. Det består av 800 kvm flotte, moderne lokaler – blant annet med 4 klasserom og 5 praksisrom.

Studiestedet på Brynseng har allerede over 300 deltakere fordelt på helse-, elektro og studieforberedende fag. Interessen er stor, studietilbudet er under utvidelse – og Campus Oslo har allerede blitt viktig for skolens videre forretningsutvikling. Beliggenheten får en del av æren for dette.

– Beliggenheten på Brynseng er fantastisk, og betyr mye for den positive utviklingen vår i Oslo. Vi har et stort geografisk nedslagsfelt, og den gode tilgjengeligheten via bane, tog, buss og bil gjør det enkelt for ansatte, deltakere og samarbeidsbedrifter å komme til og fra. Vi opplever dessuten å være i et område i spennende utvikling og føler nesten at vi er i Oslo sentrum, sier Pål Christian Warhuus i K2 Utdanning Oslo/Bærum.

Ved Campus Oslo har deltakerne gode læringsmuligheter med moderne og teknisk utstyrte undervisningsrom, sosiale soner, grupperom og lesesal. Yrkesfagene har i tillegg egne praksisrom, verksted, lab og skiftestue. Praksisrommene er nøye bygget og innredet som realistiske miljøer for praktisk læring og trening, for eksempel elektrikerrom, tannlegekontor og medisinsk laboratorium.

At deltakerne er i ulike aldre og har varierende bakgrunn og erfaring ser skolen som en stor fordel.

– I klasserommet møtes unge voksne og voksne deltakere med arbeidserfaring. Vi opplever at dette gir motiverte deltakere og et svært godt læringsmiljø, sier Warhuus.

Søker samarbeid med Bryn-Helsfyr-virksomheter

K2 har hatt en hektisk periode med etablering og oppstart i Oslo, men ser allerede spennende muligheter for samarbeid med private og offentlige virksomheter i Bryn-Helsfyr-området.

– Området har et bredt spekter av kunnskapsbedrifter innen mange bransjer, og vi ser at mange av dem er relevante for våre fagområder som f.eks. elektro og helse. Vi vil gjerne komme i dialog med dem for å hjelpe dem med kompetanseutviklingen samtidig som vi optimaliserer utdanningen, avslutter Tronsaune.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email