Flytende vindmøller og kreativ kabelkunst
Gå tilbake

Flytende vindmøller og kreativ kabelkunst

11. februar 2016

Det går unna hos Nexans i disse dager; i tillegg til å ha bli tildelt en storkontrakt fra Statoil engasjerer de elever og studenter til å lage kunst – av kabler.

Statoil har valgt Nexans Norway til å levere statisk og dynamisk kabling og tilhørende utstyr til verdens første flytende vindpark. Denne havvindteknologien er testet gjennom seks års vellykket drift av en prototype utenfor Karmøy. Nå har Statoil tildelt Nexans en kontrakt verdt om lag 10,2 millioner euro for leveranser til vindparken Hywind Scotland pilotpark, som befinner seg 30 km utenfor kysten av Aberdeenshire. Les mer her.

Og midt oppe i dette: i forrige uke gikk 60 elever fra Låby skole i Halden og 19 studenter fra kunstfagavdelingen ved Høgskolen i Østfold i gang med å lage kunst av ulike installasjonskabler og andre materialer som Nexans bruker i sine produkter. Med papir, kobber, installasjonskabler og varmekabler skulle elever og studenter sette deres produkter inn i en annen kreativ kontekst. Studentene fikk mulighet til å veilede barna, og elevene fikk innspill fra profesjonelt kunsthold. Les mer her.

Nexans, som har hovedkontor i Helsfyr Panorama på Bryn-Helsfyr, feiret i fjor et imponerende 100-årsjubileum.

(Bilder: Nexans, Statoil/Trude Refsahl)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
nexans_kabler_1 nexans_kabler_1