Feirer 30 år med hjerte for nærområdet – velkommen til jubileumsuke ved Bryn Senter
Gå tilbake

Feirer 30 år med hjerte for nærområdet – velkommen til jubileumsuke ved Bryn Senter

9. september 2022

30 år etter at dørene åpnet for første gang, er Bryn Senter et populært lokalsenter og samlingssted med over 1,8 millioner besøkende per år og 60 butikk-, serverings- og helseaktører. 13.-17. september feires 30-årsjubileumet med brask og bram. Les om historien og jubileumsprogrammet her.

Bryn Senter ligger omtrent på stedet der Høyenhall Teglverk tidligere hadde produsert teglstein for utbyggingen av Oslo. Senteret ble åpnet av Møller Eiendom i september 1992, og ble med sin sentrale beliggenhet både et bydelssenter og et regionsenter for Oslo Øst og Oslo Syd.

Foto: Mona Ranum

Senteret fikk sitt tilknyttede helsebygg tre år senere, og har siden vært gjennom flere eierskifter, utbygginger og oppussinger. Nåværende eier, Scala Eiendom, overtok senteret i 2018 og startet straks planlegging og gjennomføring av en omfattende videreutvikling.

Utvikling og modernisering

I 2019 startet den storstilte oppussingen, utbyggingen og moderniseringen som gjorde senteret til det vi kjenner det som i dag; Et hyggelig og inviterende lokalsenter med et bredt og attraktivt tilbud, mye aktivitet for besøkende i alle aldre – og en service-orientert betjening som skaper god atmosfære.

Foto: Mona Ranum

Les også: «Bryn kåret til årets kjøpesenter»

–  Utviklingen av «nye» Bryn Senter var utfordrende, blant annet fordi både utbygging, oppussing og lansering foregikk under pandemien, forteller senterleder Sasha Ytternes. – 2020 ble også et utfordrende år for hele bransjen, men takket være lojale kunder og løsningsorienterte folk med stå på-vilje i hele senteret, sto vi fast som et solid lokalsenter som tok alle utfordringer på strak arm.

Et moderne og varmt uttrykk

Ifølge Ytternes var målet å skape en arena og en møteplass hvor alle kan føle seg velkommen – og bruke muligheten til å inkludere alle.

– Vi gikk fra det som kanskje var blitt et litt kjedelig, rotete, kaldt og grått senter, til et varmt og moderne senter med fokus på helhet og atmosfære. Konseptet skal løfte frem butikkene, ikke konkurrere om deres oppmerksomhet. Ideen bak oppussingen i fellesområdene var å skape en helhet der blant annet farger og elementer binder senteret mer sammen, forklarer hun.

Foto: Mona Ranum

Rekordomsetning – mot alle ods

Og mye tyder på at senteret har lyktes. Pandemi, utbygging og oppussing til tross satte nemlig senteret omsetningsrekord både i 2020 og 2021. I 2021 omsatte leietakerne i kjøpesenterdelen og det tilhørende helsebygget for tilsammen 966 millioner, noe som var en økning på 6,8% fra det tidligere rekordåret 2020. Dette til tross for at pandemirestriksjoner gjorde at store deler av senteret måtte holde stengt på vårparten.

Les også: «Nok et rekordår for Bryn Senter»

Hvordan jubileumsåret 2022 vil ende, er det naturlig nok for tidlig å fastslå – men ifølge senterlederen siktes det mot å runde milliarden for første gang.

Jubileumsuken 13. – 17. september

Senteret vil markere sine første 30 år på Bryn med brask og bram – og senterlederen lover en uke fylt med jubileumstilbud, jubileumsunderholdning og jubileumsstemning.

– Vi starter uken med en kundeklubbdag hvor du vil finne ekstra gode rabattkuponger i vår app (som kan lastes ned her). 15.-18. får vi besøk av Skandinavisk Tivolipark på plassen utenfor – og du kan vinne billetter til karusellene i appen, sier Ytternes.

Torsdag 15. september blir det langåpent til kl. 23 med ekstra gode tilbud utover kvelden og hyggelig servering. Fredag er det den store kakedagen og lørdag blir det hyggelig barneunderholdning både inne og utenfor senteret.

Les mer om jubileumet på senterets webside og Facebook-side – og hold deg oppdatert på FB-arrangementet for program og oppdateringer her.

——————-

NOEN FAKTA:

BRYN SENTER I DAG
• Butikkomsetning 2021, 967 MNOK. est. oms. 2022, 1 mrd. +
• 1,8 mill. besøkende årlig
• 60 aktører
• Fullt utleid
• 700 p-plasser
• Bredt helse- og servicetilbud

HISTORIE
• Bryn Senter åpnet 9/9 1992
• Senter med lang historie og mange eiere
• Helsebygget åpnet i 1995
• Oppussing av fellesarealer i 2012
• Ultra blir Meny i 2015
• 2018: Scala eiendom kjøper senteret
• 2018: Planlegge og oppstart renovering og utvikling
• 2019: Bygge ut, pusse opp og lansere «nye» Bryn Senter, alt dette skjedde midt under Corona epidemien.
• 2020: COVID-19, et utfordrende år for kjøpesenterbransjen, men senterets står som et solid lokalsenter og tar alle utfordringene på strak arm
• 2021: Omsetningsrekord
• 2022: Feirer 30 års jubileum med brask og bram

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email