Feirer 100 år – i et område med stigende puls
Gå tilbake

Feirer 100 år – i et område med stigende puls

24. august 2017

Brødrene Dahl fyller 100 aktive år i 2017, mange av dem med base på Bryn-Helsfyr. – Vi er godt rustet for en spennende fremtid – i et tilgjengelig område som nå forvandles til en enda mer levende del av byen, sier Herman Larssen, selskapets Marketing- og Kommunikasjonsdirektør.

Brødrene Dahl er en ledende grossist av produkter, utstyr og løsninger til en rekke markedssegmenter i Norge. I dag leverer selskapet utstyr til blant annet VVS, Vann- og miljøteknikk (VMT), brannsikring, samferdsel, vannkraft, havbruk, olje og gass og skipsindustri.

Selskapet har hatt hovedkontor i Brynsengveien 5 i 26 år, men kjente Bryn-Helsfyr-området godt allerede da.

– Vi flyttet inn i dagens lokaler sommeren 1991 og kom da fra Grenseveien like i nærheten. Vi hadde vokst ut av de gamle lokalene og trengte noe større – men ville bli i samme område, forteller Larssen (bildet).

Bryn-Helsfyr utmerker seg ved god tilgjengelighet via kollektivtransport, sykkel og vei. En viktig faktor for et selskap som opererer med tilgjengelighet som et av sine grunnleggende kundeløfter. Og en viktig grunn til at det har oppgradert eiendomsmassen og interiøret i tråd med veksten – og nylig forlenget leieavtalen frem til 2027.

– Det er flere grunner til at vi trives så godt her, og den gode tilgjengeligheten er en av dem. Et fantastisk kollektivtilbud, kort vei til sentrum og god beliggenhet i forhold til både E6 og E18 er viktig. Det siste er ikke minst praktisk da det gir rask adkomst til vårt nye sentrallager på Langhus, forklarer Larssen.

Blant landets mest moderne

I 2016 var nemlig utbyggingen og moderniseringen av selskapets sentrallager på Langhus ferdig. Dette er kjernen i selskapets unike distribusjonssystem. Her styres flyten av nærmere 30.000 unike lagerførte produkter, og totalt ca. 15.000 ordrelinjer blir håndtert hver dag. 120 lastebiler forlater lageret på Langhus daglig for å frakte varer over hele landet.

– Vårt sentrallager er blant de mest moderne i landet. Der sikrer over 200 medarbeidere, med god hjelp fra avanserte roboter, at varer når dit de trengs, når det trengs. Kombinasjonen av sentrallageret, effektiv e-handelsløsninger og ikke minst moderne lokale servicesentre med kompetente bransjefolk er nøkkelen til å forstå hvorfor vi lykkes, sier Larssen.

Område i sterk utvikling

Brødrene Dahl har i løpet av 100 år bygget opp en organisasjon med 11 regionskontor og 56 servicesentre over hele landet med totalt cirka 1500 medarbeidere. Nylig åpnet selskapet også et nytt servicesenter nord i Oslo.

– Vi har avdelingskontorer over hele landet, noe som innebærer at hovedkontoret ofte får besøk fra andre byer. Mange kommer via fly og da er det veldig praktisk at området har utmerket tilgang til flybuss, flytog og andre kollektivtilbud, sier Larssen.

Bryn-Helsfyr scorer nemlig høyt på kollektivtilbudet i alle undersøkelser. Og tilgjengeligheten spiller en nøkkelrolle når både offentlige myndigheter og private utviklere nå jobber med store, ambisiøse utviklingsplaner. Grønne, barnevennlige boligområder, flere sosiale møteplasser, skoler, mer liv på gateplan og flere fremtidsrettede kontorbygg skal forvandle Bryn-Helsfyr til en enda mer levende, bærekraftig del av byen.

– Her på Bryn-Helsfyr er det både hovedkontor og regionskontor for Oslo og Akershus, med totalt ca. 220 medarbeidere. I tillegg har vi Norges største VVS proff-butikk her, så det kommer veldig mange kunder innom hver dag. Så det er klart det er både spennende og positivt at området rundt oss nå blir enda mer levende og attraktivt, sier Larssen.

Brødrene Dahls videre satsing skjer med Saint-Gobain i ryggen, et av Europas største industrikonsern med virksomheter i 67 land og mer enn 190.000 ansatte.

– Med en slik industriell eier i ryggen gir dette Brødrene Dahl trygghet og mulighet for en videre langsiktig utvikling, avslutter Larssen.

For mer informasjon om Brødrene Dahl: www.dahl.no

Foto: VVS Forum

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
vvsforum_herman_larssen_2 vvsforum_herman_larssen_2 dahl_fasade dahl_fasade