Norgespremiere for Luck 4. mars
Gå tilbake

Norgespremiere for Luck 4. mars

2. mars 2012

«Luck» har norgespremiere 4. mars kl. 20.00 på CANAL+ Series.

Ifølge en pressemelding fra CANAL+, som har norgeskontor i toppen av Helsfyr Panorama på Bryn-Helsfyr i Oslo, står David Milch for manus og Michael Mann for regi av den nye dramaserien fra HBO. Dustin Hoffman og Nick Nolte spiller hovedrollene i serien om intriger i et veddeløpsmiljø, som har fått gode omtaler i amerikansk presse. Det er allerede bekreftet at det blir en sesong 2 av «Luck».

Serien utspiller seg på den velkjente veddeløpsbanen Santa Anita Park i California, der vinnere møter tapere og små og store skurker samles. Oscarbelønnede Dustin Hoffman spiller sin første store tv-rolle i hovedrollen som Chester ”Ace” Bernstein. Han er nylig løslatt etter tre år i fengsel, og som tidligere kretser hans tilværelse rundt spill, veddeløpshester og organisert kriminalitet. Hans høyre hånd, Gus Demitriou (Dennis Farina), skal fronte ham som eier av en lovende unghest han har store planer for.

”Luck” tar ifølge meldingen for seg alle de typene som normalt befinner seg på en veddeløpsbane. Flere ganger Oscar-nominerte Nick Nolte spiller rollen som Walter Smith, en trener som har vært ute i hardt vær og har store planer for sin nye lovende fullblods. Vi får også møte den hensynsløse treneren Turo Escalante (Johan Ortiz) og hans kjæreste, veterinæren Jo (Jill Hennessy). Stamkundene Marcus (Kevin Dunn), Renzo (Ritchie Coster), Jerry (Jason Gedrick) og Lonnie (Ian Hart) håper stadig å vinne den største gevinsten på veddeløpsbanen. Vi får også se Richard Kind i rollen som agenten Joey Rathbur, mens Chantal Sutherland og Gary Stevens er jockeyer, akkurat som i virkeligheten. I øvrige roller kan man blant andre se Michael Gambon, Joan Allen, Mercedes Ruehl, Ted Levine og Jurgen Prochnow.

Teamet bak ”Luck” har fått unik tilgang til Santa Anita, som ble bygget i 1934 og er en av USAs mest kjente veddeløpsbaner. De har lagt ned mye arbeid i at seerne ikke bare skal føle seg som tilskuere. Når kameraene kommer tett på under løpene er målet at man som seer skal forstå hvordan det føles å heie en hest til seier. David Milch (”Deadwood”) har selv eid fremgangsrike veddeløpshester og har skrevet manus og produserer serien sammen med Dustin Hoffman og Michael Mann (”Heat” og ”Insider”). Mann har også regissert pilotepisoden.

– Flaks i kombinasjon med ærlighet kan forandre våre liv, sier Michael Mann i meldingen, om temaet som har gitt navn til serien.

Første sesong av ”Luck” består av ni episoder.

 

Kilde og bilde: www.canalplus.no

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email