Ementorgruppen introduserer nytt konsept for gjenbruk av IT-utstyr
Gå tilbake

Ementorgruppen introduserer nytt konsept for gjenbruk av IT-utstyr

1. oktober 2008

Ementorgruppen, som har sitt hovedkontor på Bryn-Helsfyr i Oslo, introduserer i dag et nytt ledende resirkuleringskonsept kalt ‘goitloop’ for selskaper i Norden. ‘goitloop’ er en svært enkel måte å håndtere brukt elektronisk utstyr på, og er et av Ementor’s strategiske satsningsområder innenfor ‘Grønn IT’ og ‘goitgreen’-konseptet, heter det i en pressemelding fra selskapet.

De fleste bedrifter har en utfordring når det gjelder håndtering av brukt datautstyr. Med dette nye konseptet introduserer Ementor en ny måte å tenke resirkulering på. Ved å gå inn i ‘the green loop’ kan man på en svært enkel måte bestille resirkulering og gjenbrukshåndtering av sitt brukte elektroniske utstyr. Konseptet er enkelt og krever lite ressurser. Via online-løsninger, som for eksempel www.goitloop.com, eShop eller Ementor’s webside, tar det kun få sekunder og noen enkle steg og du er inne i loop’en.

Greenpeace estimerer at ca 75 % av alt europeisk IT-utstyr ikke blir resirkulert og ingen vet hvor det havner. Innen 2014 estimerer Gartner Group at antallet datamaskiner vil fordobles, fra en til to milliarder. Ementor anbefaler derfor sine kunder å endre atferd på dette området. Einar Bjørgen, direktør for forretningsutvikling i Ementor Norge sier: "Den beste måten å redusere datamaskinenes innvirkning på miljøet er å forlenge den effektive levetiden gjennom gjenbruk av hele eller deler av maskinen. Ved å gå inn i den grønne loop’en og begynne å resirkulere gir Ementor kundene mulighet til å forlenge levetiden på sitt datautstyr."

Win-win for både miljøet og bedriften
Kostnader er også en viktig grunn til å vurdere resirkuleringsprosessen. Det kan være svært kostbart å kvitte seg med brukte datamaskiner og annet elektronisk utstyr. Ved å gå inn i den grønne loop’en blir kostnadene lavere og kundene vil motta returkommisjon når utstyret selges videre. I tillegg til at bedriften vil statuere et godt eksempel og samtidig høste fordeler ved å ha en bedre miljøprofil, vil man på toppen av det hele kunne få inntekter fra sitt brukte datautstyr ved å gå inn i den grønne loop’en. Det er en win-win situasjon for både miljøet og bedriftene.

Steinar Sønsteby, administrerende direktør i Ementor Norge sier: "Resirkulering har også et sikkerhetsaspekt. Alt utstyr som inneholder lagringsmedier bør sjekkes for å sikre at sensitive opplysninger og lisensprogramvare har blitt forskriftsmessig overskrevet eller fjernet før det avhendes. Dette kan sikres gjennom korrekt resirkulering. Ingen ønsker å oppdage at deres konfidensielle data dukker opp et annet sted i verden."

Les mer om goitloop på www.goitloop.com.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email