Ementor Norge tegner rammeavtale med UNINETT
Gå tilbake

Ementor Norge tegner rammeavtale med UNINETT

5. juni 2008

I følge en pressemelding på www.ementor.no, skriver Ementor Norge avtale med UNINETT for leveranse av multifunksjonsprintere (MFP).

Ementor Norge AS tegner rammeavtale over 3 år for leveranse av multifunksjonsprintere (MFP) og systemer med tilhørende tjenester til universitets- og høgskolesektoren i Norge. Avtalen har en estimert kontraktsverdi for Ementor på NOK 100 millioner, der uttak i 2008 er estimert til NOK 30 – 40 millioner.

Avtalen er tegnet med UNINETT som koordinerer store deler av IT-innkjøpene for norske universiteter og høgskoler. Avtalen utvider det gode samarbeidet Ementor og UNINETT har utviklet over de siste årene. Ementor har fra før rammeavtaler med UNINETT på PCer (Lenovo, Fujitsu-Siemens, Apple), servere (Fujitsu-Siemens, IBM og HP), nettverksutstyr (Cisco) og programvare (Citrix, Trend Micro, Norman, Symantec, Novell og VMware).

”UNINETT har en avtaleportefølje som etter hvert dekker det meste av IT-området for universitetene og høgskolene. Ementor er en viktig leverandør på mye av dette området. De har nå også tilbudt oss meget gode løsninger på print,” sier Lars Skogan, økonomisjef i UNINETT.

I denne avtalen har UNINETT vært særlig opptatt av å effektivisere utskrift i sektoren. Dette skal man oppnå ved å innføre systemer hvor brukeren kan hente ut sin utskrift fra en hvilken som helst skriver i nettverket. En slik ”følg-meg-print”-teknologi fører til betydelig færre utskrifter som blir liggende igjen ved printerne, noe som også gir en positiv miljøgevinst. UNINETT og sektoren har fokus på miljø, og ”Grønn IT” blir en viktig parameter i IT-strategien fremover.

”UNINETT er en av våre viktigste kunder,” sier Atle Reitaas, regionsdirektør i Trondheim. ”Det offentlige er i stadig sterkere grad med på å drive utviklingen av innovative IT løsninger og UNINETT er definitivt et godt eksempel på det. Vi er derfor ekstremt fornøyd med å nok en gang bli funnet verdig, og vi ser frem til videre samarbeid både med UNINETT og med hele forsknings- og utdanningssektoren,” avslutter Reitaas.

For kontaktinformasjon og annet, se www.ementor.no

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email