Ementor inngår strategisk samarbeid med Microsoft rundt Unified Communication
Gå tilbake

Ementor inngår strategisk samarbeid med Microsoft rundt Unified Communication

18. oktober 2007

Ementor, ledende leverandør av IT-infrastruktur og produkter i Norden og Europa, har lenge vurdert enhetlig forretningskommunikasjon, eller Unified Communication, som hovedforretningsområde. Dette har resultert i Ementor Unified Communication, en løsning som samler en rekke kommunikasjons- og samhandlingsløsninger i ett brukergrensesnitt

– Ementor Unified Communication er utviklet for å knytte sammen mennesker, informasjon og forretningsprosesser på en bedre måte. Ved hjelp av IP-telefoni, mobiltelefon, video og øyeblikksmeldinger er det nå mulig å kommunisere, og samtidig dokumentere prosesser, på en tryggere og mer effektiv måte, forteller Dag Fodstad, markedsansvarlig i Ementor Norge på Bryn-Helsfyr.

Ementor Unified Communication gjør at man kan benytte en rekke forskjellige kommunikasjonsverktøy, samtidig som man alltid jobber i det samme velkjente brukergrensesnitt.

Sterk markedsposisjon

Et nøkkelelement i Ementor-løsningen er Microsofts nye Unified Communication portofolio. Denne lanseres i dag og inneholder produkter som Office Communications Server 2007, Office Communicator 2007 og Office Communicator Mobile 2007.

Ementor inngikk et samarbeid med Microsoft mens den nye portofolioen fortsatt var under utvikling, og har derfor allerede opparbeidet god kompetanse og erfaring. Samarbeidet har bidratt til at Ementors løsning allerede har en sterk markedsposisjon i Skandinavia.

– Vi er helt overbevist om at den nye teknologien vil forbedre kommunikasjonsprosesser mellom ulike aktører, som for eksempel mellom selskap og kunder. Den vil også gjøre brukere generelt mer effektive. Som et resultat av dette vil løsningen også kunne ha en positiv effekt på forretningens bunnlinje, sier Fodstad.

Office Communications Server 2007, Office Communicator 2007 og Office Communicator Mobile 2007 bidrar til at man kan beholde effektive møteaktiviteter uten fysisk å endre lokasjon.

– Spart tid kan bli brukt på annen jobb eller til kvalitetstid med venner og familie. I tillegg betyr mindre reising reduserte kostnader og også redusert CO2 forurensing, sier Fodstad.

Kommunikasjon i endring

Microsoft forteller om sterk partneroppslutning rundt selskapets nye kommunikasjonsplattform for bedriftsmarkedet. Administrerende direktør, Knut Aasrud, forteller at Microsofts strategi rundt Unified Communication går ut på at mennesker skal kunne finne og samarbeide med andre direkte fra PCen. På denne måten blir det enklere å få gjort jobben sin.

– I samarbeid med partnerne våre gjør vi nå store fremskritt innen programvare for kommunikasjon i form av tale, video, e-post og øyeblikksmeldinger. Fremover vil vi se en endring i måten mennesker samarbeider og kommuniserer på i arbeidslivet, forteller Aasrud.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email