Ementor har inngått avtale om overtagelse av Informatikk
Gå tilbake

Ementor har inngått avtale om overtagelse av Informatikk

26. april 2007

(Norge) Ementor Norge AS har inngått avtale om overtagelse av Informatikk Holding ASA for MNOK 92 (enterprise value). Informatikk er et Nordisk infrastrukturselskap med 122 ansatte lokalisert i Oslo, Stavanger, Bergen, Ålesund, Trondheim, Göteborg, Stockholm, Malmö, Helsinki og København.

”Informatikk har hatt en lønnsom vekst gjennom de siste årene og vi forventer at dette vil fortsette også i 2007, hvor Ementor estimerer en omsetning på MNOK 400 og et resultat på MNOK 15 etter skatt, inklusive seks måneders synergieffekter” sier Steinar Sønsteby, administrerende direktør i Ementor Norge AS.

Informatikk er anerkjent i bransjen som den beste Nordiske leverandøren av iSeries løsninger (AS400) fra IBM. Gjennom denne transaksjonen skaper Ementor og Informatikk sammen et interessant kompetansemiljø og tilbud innenfor en rekke server og løsningsplattformer. De ansatte vil bli en del av et ekspanderende og ambisiøst Nordisk IT selskap som vil bidra til en videreutvikling av et allerede godt tilbud innen iSeries-løsninger.

”Vi er ekstremt fornøyd med å kunne inkludere Informatikk sine ansatte på vårt lag, og vi vil gjennom dette bli en enda mer attraktiv samarbeidspartner for våre kunder. I tillegg til de resultater Informatikk allerede presterer, ser vi store muligheter for synergier. I tillegg til dette blir vi også største IT leverandør i Ålesunds regionen,” sier Sønsteby.

Informatikk vil integreres i Ementors organisasjon senest i løpet av Q3 ved at Informatikk ansatte vil få tilhørighet til Ementors respektive kontorer rundt om i Norden. Ålesund vil bli etablert som en selvstendig region på lik linje med Ementors eksisterende regioner.

”Vi er veldig godt fornøyde med å bli en del av Ementor og ser frem til å utvikle selskapets virksomhet sammen med Ementor. Vi tror alle involverte vil ta godt i mot budskapet,” sier Tor Arnstorp, administrerende direktør i Informatikk.

Transaksjonen er med forbehold om godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

For ytterligere informasjon vennligst kontakt:
Steinar Sønsteby, administrerende direktør i Ementor Norge AS, mobil +47 930 55655

Ementor er Norges og Nordens ledende leverandør av IT infrastrukturprodukter og tjenester. Selskapet tilbyr hovedsakelig hardware/softwareprodukter, konsulenttjenester og serviceavtaler og har høyt sertifiserte konsulenter med spisskompetanse innenfor system/plattform, kommunikasjon, sikkerhet, produktivitet/samhandling. Det prisbelønnede e-handelssystemet eSHOP sørger for at kundene får rask og enkel tilgang til markedets beste priser. Ementor-konsernet, med 3 100 ansatte, er representert i de 48 viktigste byene i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Latvia. Ementor ASA er notert på Oslo Børs under symbolet EME. www.ementor.no

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email