Digitalt pilotprosjekt ved Norges mest miljøvennlige skole
Gå tilbake

Digitalt pilotprosjekt ved Norges mest miljøvennlige skole

29. mai 2017

Mobile BIM-løsninger med digital byggeplassoppfølging bidrar med en halv million kroner i kostnadsbesparelser på NCCs prestisjeprosjekt Brynseng skole i Oslo.

Dette er noen av erfaringene et av Nordens ledende selskaper innen bygg og anlegg, infrastruktur og eiendomsutvikling sitter igjen med etter et internt pilotprosjekt i samarbeid med den mobile BIM-leverandøren Rendra.

– Vi har lenge sett verdien av gode BIM-løsninger og er hele tiden på utkikk etter nye måter å arbeide digitalt på. Vi har på dette prosjektet vært så heldige som fikk delta i et pilotprosjekt hvor vi fikk muligheten til å skaffe oss erfaringer ved bruk av mobile BIM-løsninger for digital byggeplassoppfølging og arbeidsprosesser forbundet med oppfølgingspunkter, avvik, kvalitetssikring, verifisering og kontroll av produksjonsunderlag og tegninger, sier Thomas Bakkan, teknisk prosjekteringsleder i NCC Norge.

Mobile BIM-løsninger er praktiske verktøy som hjelper selskapet gjennom hele byggeprosessen. Med oppfølgingen direkte på byggeplassen løser NCC, som har hovedkontor i Østensjøveien 27, problemer raskere og reduserer risiko for å bygge feil. Selskapet bruker også løsningen for oppfølging og kvalitetskontroll av underentreprenører.

– Jeg slipper å gå inn til datamaskinen for å finne ut av ting. Med alt underlag tilgjengelig slipper jeg å lete etter riktige tegninger. Jeg har alle underlagene med meg ute på byggeplassen, noe som gjør at jeg jobber mer effektivt og sparer tid, sier Bakkan, og tror de sparer tilsvarende en heltidsstilling med å holde et papirarkiv oppdatert og lagret riktig.

– Tidligere kunne vi budsjettere med en halv million i året på oppfølging og tegningsdistribusjonen. Det kan være store besparelser om slike mobile BIM-løsninger brukes i et større omfang siden både underentreprenører og NCC internt kan skalere opp besparelsene. Man slipper å gå ut og ta bilder, ta med bilde inn, klippe det inn i et dokument, beskrive avviket formelt og laste det opp slik det ble gjort tidligere. Besparelsene kan multipliseres med antallet som bruker programmet, sier Bakkan.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

Illustrasjoner: HRTB arkitekter

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Brynseng Skole Brynseng Skole Brynseng skole Brynseng skole