Demringslampe og andre godbiter under juletreet
Gå tilbake

Demringslampe og andre godbiter under juletreet

20. november 2007

Morgentrøtte nordmenn går lysere tider i møte, hvis de finner demringslampen fra Philips under juletreet. Lampen simulerer soloppgangen, og er kåret til årets julegave 2007 av fagbladet Elektronikkbransjen.

Redaksjonen i fagbladet Elektronikkbransjen på Bryn-Helsfyr har etter samråd med en rekke eksperter i bransjen kåret årets julegaver 2007. Vinnere er utpekt i flere kategorier, og den gjeveste prisen går til Philips’ Wake-up Light – eller demringslampen som fagbladet har valgt å kalle den. Lampen simulerer soloppgangen, og i 30 minutter øker lyset gradvis før man vekkes til lyden av fuglekvitter eller bølgeskvulp.

– Dette er en ny type produkt i bransjen, som vi tror mange kunder vil ønske seg i den mørke årstiden. Psykiatrien har påvist at lyset påvirker døgnrytmen, men demringslampen er ikke bare for dem som sliter med vinterdepresjon.

Ekspertene mener den vil gi en bedre start på dagen for folk flest, sier ansvarlig redaktør Stian Sønsteng i fagbladet Elektronikkbransjen.
Prisene for årets julegaver ble delt ut under et arrangement på Radisson SAS Plaza Hotel i Oslo den 13. november, der rundt 200 personer fra bransjen og pressen var samlet. I tillegg til kåringen av årets julegaver, presenterte kjedene Elkjøp, Expert, Euronics og Siba sine forventninger til julehandelen, og 40 leverandører stilte ut aktuelle produkter i en minimesse.

Fagbladet Elektronikkbransjen har lagt vekt på å kåre produkter som både er nyskapende og som bransjen forventer stort salg av før jul.

– Et eksempel på en vinner som det ikke forventes volumsalg av før jul, men som absolutt representerer en positiv nyvinning i det norske markedet, er det såkalte Haga-skapet fra Electrolux. Kombiskapet er kåret til Årets hvitevare, og vil være i handelen i uke 50. Det vil nok ikke ligge mange slike under de norske juletrærne, men vi ønsker å gjøre publikum oppmerksom på at det nå er mulig å kjøpe et svært energieffektivt kjøleskap. Dessuten fortjener Electrolux heder for at de raskt tok mot utfordringen fra olje- og energiminister Åslaug Haga som etterlyste produkter med energiklassifisering A++, sier fagredaktør Erik Andersen i fagbladet Elektronikkbransjen.

ÅRETS JULEGAVER 2007
Kåret av fagbladet Elektronikkbransjen
Årets julegave: PHILIPS DEMRINGSLAMPE
Årets bærbare: APPLE IPOD TOUCH
Årets fotoprodukt: KODAK BILDERAMMER
Årets hvitevare: ELECTROLUX ERB32400W A++
Årets klassiker: KOSS PORTA PRO
Årets mobiltelefon: NOKIA N95
Årets spill: GUITAR HERO III
Årets TV: PIONEER KURO
Årets tilbehør: MONSTER DIGITALKABLER
Årets underholdningsmaskin: SONY PS3

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email