Deltakerrekord i NAFs sykkelkonkurranse
Gå tilbake

Deltakerrekord i NAFs sykkelkonkurranse

26. mai 2016

Interessen for sykling har økt de siste årene. I år er det også deltakerrekord i konkurransen «Sikker på sykkel» som NAF arrangerer for barn i grunnskolen.

Reglene for sykling til skolen ble endret i fjor. Nå er det foreldrene selv, ikke skolen, som bestemmer om barna skal få sykle til skolen eller ikke. Samtidig har skolen et ansvar for at barna lærer å følge trafikkreglene når de ferdes i trafikken. At barna skal kunne praktisere trygg bruk av sykkel som framkomstmiddel, er et av kompetansemålene i grunnskolen.

– Det er flott at mange barn får sykle til skolen, men det er viktig at de forstår trafikken slik at det ikke oppstår farlige situasjoner. Foreldre og skole må sammen ta ansvar for at barna ferdes trygt på sykkel, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i Norges Automobil-Forbund, NAF, som har hovedkontor i Østensjøveien 14 på Bryn-Helsfyr.

NAFs sykkelkonkurranse «Sikker på Sykkel» gjennomføres på skoler fra Mandal i sør til Vardø i nord. Bare i Oslo får 14 000 elever delta i år. Vinnerne fra hver skole går videre til distriktsfinaler, og de beste deretter til landsfinalen. Vinnerne fra landsfinalen får reise til Praha og representere Norge i den internasjonale finalen. Her møtes barn fra over hele Europa til det som vil være den 31. internasjonale sykkelkonkurransen.

-I sykkelkonkurransen får barna kunnskap og forståelse for trafikken og blir dermed tryggere trafikanter. I år får om lag 38.000 barn i 5. til 7. klasse sykkelopplæring på skolen gjennom NAFs program. Dette er flere enn noen gang før og interessen for sykkelopplæringen viser hvor stort behovet er, sier Sagedal.

Bilder: NAF

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
naf_sykkelkonkurranse_1 naf_sykkelkonkurranse_1