Deilig å være dansk i Norge: Jabra rir på medgangsbølge
Gå tilbake

Deilig å være dansk i Norge: Jabra rir på medgangsbølge

15. mars 2019

Stadig flere nordmenn åpner ørene for danske Jabra. Nå skal verdens første hodetelefoner med kunstig intelligens gi konkurrentene hodebry.

GN Group, i Norge representert i Brynsveien 13 på Bryn-Helsfyr, har over 6000 ansatte globalt og utvikler lydprodukter og kommunikasjonsløsninger blant annet gjennom varemerkene ReSound og Jabra.

Det danske selskapet ble etablert for 150 år siden da grunnlegger og industrimogul C.F Tietgen bygget verdens første telefonforbindelse mellom Nord-Europa og Kina, noe som la grunnlaget for internasjonal kommunikasjon og handel.

ReSound leverer avanserte høreapparater, app-er og trådløst tilbehør for hørselshemmede. Jabras sortiment omfatter alt fra hodesett og høyttalertelefoner for kontorbruk og ansatte i kontaktsentre til hodetelefoner og ørepropper for forbrukere.

– GN Group har ett ingeniørteam som utvikler alle produktene og bruker store ressurser på forskning og utvikling. Det gjør at produktene alltid har toppkvalitet og innovativ teknologi, sier Tore Bjørnsengen, Country Sales Manager for forbrukerprodukter i Jabra Norge.

Markedsleder i bedriftssegmentet

Jabra Norge er markedsleder i bedriftssegmentet. I 2018 økte omsetningen med 20 prosent mot året før og nærmet seg 100 millioner.

– I år er målet ytterligere 15 til 20 prosent omsetningsvekst, og vi skal blant annet ansette en ny selger før sommeren som et ledd i dette, forteller Merethe Evensen, Senior Territory Sales Executive, Nordics.

Vokser i forbrukersegmentet

I forbrukermarkedet tar Jabra Norge stadig større markedsandeler som følge av spennende produktlanseringer og lovord blant journalister. Og markedet er stort og voksende.

Tall fra Stiftelsen Elektronikkbransjen viser at omsetningen av forbrukerelektronikk vokste med 0,5 prosent i 2018, til 35,4 milliarder. Det estimerte totale salget av ørepropper og hodetelefoner var henholdsvis 880 000 og 1,1 million enheter.

Jabra rir på en medgangsbølge og tar stadig større markedsandeler i Norge. For bare noen få år siden var merkenavnet relativt ukjent blant forbrukere, mens mange nå har Jabra «top of mind» og øverst på ønskelisten, forteller Bjørnsengen.

– Danmark er verdenskjent for design og dette gjenspeiles i produktene våre. Produktene er også utviklet for nordisk klima og tåler bruk i mange minusgrader, legger han til.

Kunstig intelligens analyserer lyder rundt brukeren

En del av fremgangen kan tilskrives fjorårets lanseringer av såkalte «true wireless»-produkter, bluetooth-ørepropper helt uten ledninger. Ett eksempel er Jabra Elite Active 65t, ørepropper for samtaler, musikk og trening, som har fått mange lovord i pressen og havnet høyt oppe på salgslistene.

Og i år returnerer Jabra i den viktige kategorien for high-end hodetelefoner.

– Vi har ikke hatt produkter i dette segmentet de siste årene, men kommer knallsterkt tilbake. Ambisjonen er å bli markedsleder foran Sony og Bose, forteller Bjørnsegen og sikter til Jabra Elite 85h som kommer i salg i april.

Hodetelefonene har kunstig intelligens-teknologien SmartSound. Ved hjelp av avanserte algoritmer analyseres lydene i omgivelsene rundt brukeren, og teknologien kan oppdage over 6000 lyder.

– Teknologien betyr at lyden tilpasses automatisk hvis du eksempelvis beveger deg fra en støyete togstasjon og inn i en stille togvogn. Elite 85h setter også ny standard for batteritid og har spesialutviklede 40mm høyttalere og avansert 6-mikrofonteknologi som gir krystallklar lyd for samtaler og musikk, sier Bjørnsengen.

Trivsel
GN Group har i mange år hatt tilhold på Bryn-Helsfyr, som nå er i rask utvikling til en mer levende del av byen der folk kommer for både å jobbe, bo, leve og oppleve.

– Området ligger tett på Oslo sentrum og er lett tilgjengelig med alle typer kollektivtilbud og bil. Og vi trives godt med lokalene, kantinen og parkeringsmulighetene i Brynsveien 13, avslutter Tore Bjørnsengen.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Jabra Elite 85H_ 3 colours_range low res Jabra Elite 85H_ 3 colours_range low res 941_607007127 941_607007127 Jabra Evolve 65t_06_earbud out of case_med Jabra Evolve 65t_06_earbud out of case_med