Dataprogram gjør det enkelt og miljøvennlig å skrive ut websider
Gå tilbake

Dataprogram gjør det enkelt og miljøvennlig å skrive ut websider

5. desember 2007

Med et lite kostnadsfritt program fra Hewlett-Packard (HP) kan man skrive ut utvalgte deler fra hvilke som helst websider. Du sparer både blekk og papir. HP har også lansert en webprintteknologi som allerede er i bruk på noen av de helt store websidene i verden.

Verdens største skriverleverandør HP med norsk hovedkontor på Bryn-Helsfyr har lansert sin Print 2.0-strategi som blant annet vil gjøre det enklere å skrive ut websider – uavhengig om det er fra eksempelvis blogger eller nyhetssider.

– Mange synes det er frustrerende å skrive ut websider. Ofte skriver man ut for mange sider papir og sidene kommer ofte ut med et helt annet innhold enn hva man forventer. Derfor er det naturlig at vi er først ute og tilbyr kostnadsfrie utskriftsløsninger til websider slik at våre kunder minimerer blekk- og papirforbruket, sier Leiv Fasmer, markedsjef i HP Norge.

HP har derfor utviklet ett nytt gratis programvareverktøy, HP Web Smart Printing, hvor man på en enkel måte gir brukere full kontroll over hvordan man vil ha utskrevet sine websider og hvor mye av siden man ønsker å ha med på den ferdige utskriften. Man kan velge ut, gjemme og organisere tekst og grafikk fra ulike websider, redigere i innholdet og deretter skrive ut nøyaktig det man ser på skjermen. Dermed spares både blekk, tid og papir.

HP Web Smart Printing kan lastes ned kostnadsfritt her og er også nærmere beskrevet:
http://h71036.www7.hp.com/hho/cache/482779-0-0-225-121.html?jumpid=reg_R

HP Tabblo – nye utskriftsmuligheter på nettet

HP kjøpte nylig webprint-teknologien Tabblo. Allerede nå er det inngått samarbeid med en rekke populære nettsteder om å bruke Tabblo slik at det blir enklere å skrive ut relevant og tilpasset innhold. Store websider som Disney.com, Windows Live Spaces, Flickr og Graffiti-programmet til Facebook har valgt Tabblo. Alene i september måned var det over 267 millioner besøkende på disse websidene.

– Tabblo-teknologien sørger for eksempel for at man enkelt kan velge ut hvilke blogginnlegg man ønsker å skrive ut på Microsofts populære Windows Live Spaces. Vi vet at dette er et behov for de mange norske bloggere. Også verdens mest populære fotodelingstjeneste, Flickr, benytter Tabblo-teknologi slik at man kan fremstille ulike kreative fotomontasjer i 3D-terninger og man andre ulike former, sier Fasmer.

Eksempler på utskriftsfunksjonen i Graffiti-programmet til Facebook finnes her: http://www.drawmegraffiti.com/hp.php
Utskrifter av blogginnlegg på Windows Livespaces kan testes her: www.anniemacgarden.spaces.live.com/blog – klikk på Print-knappen og se hva som skjer.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email