Datametrix vant bankkontrakt verdt 30 MNOK
Gå tilbake

Datametrix vant bankkontrakt verdt 30 MNOK

16. april 2012

Datametrix, med hovedkontor i Grenseveien 95 på Bryn-Helsfyr i Oslo, har signert avtale med Sparebank 1 Oslo og Akershus og Samarbeidende Sparebanker AS (Samspar) om leveranse av nytt WAN til en verdi av 30 MNOK.
Ifølge en pressemelding fra selskapet strekker avtalen seg over tre år.

Datametrix har også levert det eksisterende WAN-et til Sparebank 1 Oslo og Akershus og Sampar. Avtalen innebærer at Datametrix har fått fornyet tillit. Selskapet har designet et nytt nett som innbefatter en oppgradering fra kobber til fiber til alle lokasjoner i Sparebank 1 og Samspar og tjenester knyttet til dette. Totalt omfatter den nye WAN-leveransen hundre lokasjoner i hele landet.

– Denne avtalene er en tillitserklæring til oss som leverandør, men også et signal om at vi har den riktige kompetanse til å fornye og modernisere Sparebank 1 og Samspars nettverk. Nettverksløsninger som WAN tilhører vår historiske kjernekompetanse, og er et kompetanseområder vi har vært ledende på lenge – og som vi fortsetter å være ledende på, noe denne avtalen bekrefter. Avtalens størrelse gjør også dette til en av de største kontraktene vi har inngått i 2012, sier adm.dir Svein Lerkerød i Datametrix i meldingen.

Løsningen Sparebank 1 Oslo og Akershus og Samspar nå får beskrives som et fremtidsrettet og kryptert MPLS-nettverk basert på fiber, og som gir bankene skalerbar kapasitet i lang tid fremover.

Utstyret i løsningen er i all hovedsak Cisco-teknologi, mens Datametrix´egenutviklede overvåkingsverktøy – SmartEye – vil benyttes til som overvåkingsverktøy. SmartEye rapporterer om feil og unormale situasjoner i nettverket, samt gir god statistikk som kan brukes til å planlegge for optimal drift.

– Bankene får nå et nettverk med betydelig økt båndbredde og som skaleres ytterligere opp. Dette er nødvendig for å håndtere alle de krevende applikasjonen i banken, samtidig som nettverket er klargjort for å ta i bruk nye og båndbreddekrevende tjenester, sier Lerkerød.

Det nye nettverket skal være ferdig implementert og i drift i september 2012.

– Seks år med gode erfaringer med Datametrix som leverandør ble avgjørende da vi skulle velge partner for nytt WAN til bankene. Vi vil ha så god linjekvalitet som mulig, kombinert med skalerbarhet, og det får vi med teknologien som nå er valgt, sier IT-sjef hos Sparebank1 Buskerud-Vestfold og kontraktsansvarlig for Samspar Dag Marthinsen, i meldingen.

Telenor og InFiber er ifølge meldingen underleverandører for fiber til nettverket og skal sikre stabilitet og oppetid.

-Våre sluttbrukere, de ansatte i bankene, får nå en bedre arbeidshverdag. Brukerne skal få gjort sine oppgaver raskere med forbedret responstid i nettet. I tillegg blir stabiliteten forbedret i den nye løsningen, sier Marthinsen.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
_MG_1903 _MG_1903