Datametrix skal levere og drifte Hattelands kjernenett
Gå tilbake

Datametrix skal levere og drifte Hattelands kjernenett

3. desember 2012

Datametrix, med hovedkontor i Grenseveien 95 på Bryn-Helsfyr i Oslo, har inngått avtale med Jakob Hatteland Solutions om salg ev redundant kjernenett. Avtalen har en totalramme på 2,5 millioner kroner pluss. I tillegg kommer en driftsavtale til 500 000 kroner årlig.

Jakob Hatteland Solutions er en etablert ISP-leverandør på Vestlandet og leverer i dag IT-drift for en rekke store kunder. Det stiller høye krav til nettverket.

– Hatteland er i en posisjon hvor de er helt avhengige av sikre nett for å tilfredsstille stadig strengere krav fra kundene. Vi gleder oss veldig til å bidra med vår kompetanse på dette feltat og er glade for å ha fått Hatteland Solutions som kunde, sier administrerende direktør Svein Lerkerød i Datametrix i en pressemelding.

Hatteland Solutions kjøper rutere i Ciscos ASR-serie og implementering av hardware. I tillegg er det inngått en omfattende driftsavtale som gjelder overvåkning, oppdateringer og dedikert Cisco-kompetanse.

For en ISP-leverandør som Hatteland er kjernenettet svært kritisk og tåler ingen nedetid. Datametrix ble ifølge meldingen valgt som leverandør på grunn av kvalitet og sikkerhet.

–Kvalitet og sikkerhet i alle ledd, enten det er datasenter, autostore eller vårt ERP-konsept Rambase, er helt avgjørende for Hatteland. Da vi valgte leverandør av nytt redundant kjernenett var Cisco-løsninger levert av Datametrix et naturlig valg, sier administrerende direktør Knut J. Dommersnes i Jakob Hatteland Solutions AS.

– Vi designer nå et nett med stor redundans slik at det i realiteten aldri vil være behov for å ta ned nettet ved utbedringer, sier Lerkerød. – Nettverksinfrastruktur har vært et kjerneområde for  Datametrix i alle våre 30 leveår, og det har vi tenkt det skal forbli også i fremtiden, derfor er det viktig for oss å få tillit fra nye kunder.

Dette er ifølge meldingen også en strategisk viktig avtale for selskapets Stavanger-avdeling.

– Vi etablerte oss i Stavanger for fem år siden, og har bygget høy Cisco- kompetanse også lokalt, og kundebasen vår her utvides stadig, sier Lerkerød.

Personbildet: Administrerende direktør Svein Lerkerød i Datametrix.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email