Datametrix-kompetanse på europeisk toppnivå
Gå tilbake

Datametrix-kompetanse på europeisk toppnivå

15. oktober 2012

Datametrix, med hovedkontor i Grenseveien 95 på Bryn-Helsfyr, har den siste tiden fått seks nye Cisco-sertifiseringer.

Ifølge en pressemelding er selskapet helt alene i Norden – og en av en håndfull selskaper i Europa –  om en av sertifiseringene. Datametrix har dermed denne høsten tatt skrittet inn i den europeiske toppklassen når det gjelder kompetanse på Cisco.

De seks sertifiseringene er ”Master Video”, ”Master Security”, ”Master Unified Communication”, ”ISE ATP”, ”Advanced Content Security Specialization” og ”Local Integrated Architecture Specialization”.

Alle omfatter teknologiområder som har økende etterspørsel i markedet.

– Det er av stor verdi for Datametrix å få disse sertifiseringene. Først og fremst er sertifiseringen en dokumentasjon overfor markedet på at vi har den nødvendige kompetansen til å levere avanserte teknologiløsninger. Det gir oss en konkurransefordel, samtidig som det skaper trygghet hos kundene: Vår kompetanse vil gi dem de gevinstene de ønsker, sier administrerende direktør Svein Lerkerød i Datametrix i meldingen.

Det er sertifiseringen ”Local Integrated Architecture Specialization” som Datametrix er helt alene om å inneha i Norge og Norden, og som kun et fåtall teknologiselskaper i hele Europa besitter.

– Kompetansemessig er vi helt i Europatopppen på dette teknologiområdet. Det er en kombinert sertifisering som omfatter ”Master Unified Communication” og ”Master Security” og som er en dokumentasjon på at Datametrix ikke bare kan levere markedets beste samhandlingsløsninger, men også de sikreste. Denne er svært viktig for oss, da markedet for sikre samhandlingsløsninger er sterkt voksende – og et av våre viktigste satsningsområder i årene fremover, sier Lerkerød.

Innen ISE-teknologien (Identity Service Engine), Ciscos relativt nye tilgangsstyringsmotor har selskapet sikret seg den høyeste sertifiseringen, ATP (Advanced Technology Program). Med ISE kan bedrifter innføre en komplett BYOD-strategi med full sikkerhet og svært enkel administrasjon. Gevinstene ved teknologien er betydelige.

Datametrix forventer ifølge meldingen stor etterspørsel etter denne i de nærmeste årene.

– Det er en trend at medarbeidere ønsker å kunne benytte bedriftenes tjenester via smarttelefoner og nettbrett fra andre steder enn kontoret. Dette gir sikkerhetsutfordringer blant annet i forbindelse med bruk av ukrypterte trådløse nettverk eller når nettbrettet eller smarttelefonen stjeles eller mistes. Ciscos ISE-teknologi løser disse problemene, og legger til rette for innføring av smarttelefoner og nettbrett som effektiviserende og sikre arbeidsverktøy som gir medarbeiderne økt mobilitet, sier Lerkerød.

Personbildet: Administrerende direktør Svein Lerkerød i Datametrix. (Foto: Datametrix)

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email