Datametrix fikk gigantavtale med Statnett
Gå tilbake

Datametrix fikk gigantavtale med Statnett

31. januar 2012

Datametrix, som har hovedkontor i Grenseveien 95 på Bryn-Helsfyr i Oslo, undertegnet nylig en rammeavtale med Statnett til en verdi av mellom 70 og 100 MNOK.

Ifølge en pressemelding omfatter avtalen leveranse av nettverkstjenester og -produkter, samt relaterte konsulenttjenester og vedlikehold. Den har en varighet på 3 pluss 1 år.

Avtalen er en av Datametrix sine største enkeltavtaler, og er vunnet i konkurranse med en rekke andre ledende aktører i markedet.

– For Datametrix er dette en svært viktig avtale. Den har stor verdi både som referanse og rent økonomisk. Statnett er en prestisjekunde, og vi ser frem til et spennende, utfordrende og berikende samarbeid i årene fremover, sier adm.dir Svein Lerkerød i Datametrix, i meldingen.

Også Statnett har store forventninger: – Vi valgte Datametrix fordi de har sterk kompetanse på nettverksteknologi, samtidig som de både har teknologisk og forretningsmessig forståelse og stort engasjement. Vi har store forventninger til Datametrix sin bistand, sier konserndirektør Peer Olav Østli i Statnett.

Nytt bygg – nye nettverk
Statnett vil i 2013 etablere seg i nytt hovedkontor i Oslo. Flyttingen innebærer et vesentlig løft også når det gjelder ulike typer IT- og samhandlingsløsninger. Mye av rammeavtalen med Datametrix vil utnyttes for å få opp nødvendige trådløse nettverksløsninger til selskapet tar lokalene i bruk.

De tekniske løsningene omfatter svitsjer, rutere, trådløse nett, sikkerhetsløsninger og øvrige datasenterløsninger. Løsningene skal for øvrig også benyttes til typiske”intelligent bygg”-funksjoner som styring av lufting og kjøling. Alt det tekniske utstyret vil bære Cisco-logo.

Rammeavtalen er den andre på rad med Statnett for Datametrix.

– Statnett er en utfordrende kunde som stiller stor krav til leveringsdyktighet og riktig kompetanse, og er en svært aktiv og engasjert kunde. Det beriker samarbeidet, og legger til rette for at det vil få en høy suksessgrad, avslutter Lerkerød.

Personbildet: Adm.dir Svein Lerkerød i Datametrix (Foto: Datametrix)

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
_MG_1903 _MG_1903