Dansk konsulentselskap kjøper Bryn-Helsfyr-selskapet Protec Innovation
Gå tilbake

Dansk konsulentselskap kjøper Bryn-Helsfyr-selskapet Protec Innovation

16. oktober 2008

Det danskbaserte Valcon-konsernet har kjøpt det norske konsulentselskapet Protec Innovation for å bygge en skandinavisk posisjon med sterk lokal tilstedeværelse i hvert land. Samlet får selskapet 150 ansatte om en årsomsetning på ca 210 millioner kroner, i følge en pressemelding fra Protec.

Norske Protec Innovation AS, som har kontorer i Nils Hansens vei på Bryn-Helsfyr i Oslo, tilbyr strategiske og operasjonelle konsulenttjenester innen kontinuerlig forbedring, blant annet basert på den internasjonalt anerkjente Lean-filosofien. Selskapet har 17 ansatte og et bredt kundespekter innen prosess-, produksjons- og serviceindustri, så vel som innen offentlig sektor. Noen eksempler er Ekornes, svenske Hilding Anders Group, Q-Free, NSB, Aker Solutions, FMC Subsea Kongsberg og EDB Business Partner.

Det danske konsulentselskapet Valcon A/S ble etablert i 2000 og er i dag et konsern med drøyt 130 ansatte og virksomhet i Danmark, Sverige, India, Tsjekkia og Kina. Oppkjøpet av norske Protec Innovation sikrer selskapet et solid fotfeste i det norske markedet og realiserer en viktig skandinavisk posisjon.

– Mange virksomheter ønsker et konsulentselskap som kan bistå dem på skandinavisk nivå, med lokal tilstedeværelse, kompetanse og erfaring i hvert av landene, sier administrerende direktør Poul Skadhede i Valcon. – Vi har derfor vært på utkikk etter en norsk aktør med riktig kompetanse, kultur og verdigrunnlag. Protec Innovation sikrer oss den ønskede posisjonen, samtidig som det forsterker og utfyller kompetansen og tjenestespekteret.

– Valcon er et av Danmarks mest kompetente og solide konsulentselskaper, og har de riktige visjoner og strategier, sier administrerende direktør Johnny Dahl i Protec Innovation. – Vi er stolte av at de valgte oss inn på laget. Sammenslåingen gir spennende synergier begge veier, og er et verdifullt springbrett for videre vekst, ikke bare i det norske markedet, men også internasjonalt.

Sterk vekst
Protec Innovations konsulenter har opplevd stadig økende etterspørsel i det norske markedet, og har siden 2005 nesten doblet omsetningen hvert år. 2007-tallene viser en omsetning på 23,4 millioner kroner og et driftsresultat på 3,8 millioner. I følge Dahl representerer oppkjøpet et viktig grunnlag for videre vekst. – I 2005 satte vi et langsiktig mål om å nå 50 millioner i omsetning innen 2012, og sammenslåingen med Valcon er et viktig, strategisk trekk i denne sammenheng, sier han. – Nyheten er godt mottatt blant eksisterende kunder med internasjonal virksomhet, og har allerede bidratt til ny business for begge parter

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email