Dagsavisen tildelt Norsk Designråds pris
Gå tilbake

Dagsavisen tildelt Norsk Designråds pris

27. mars 2008

Dagsavisen får Norsk Designråds pris for beste interaktive design etter å ha kuttet annonsemengden dramatisk. – Dagsavisen har vært svært modige og gjort det mange norske nettaviser bør gjøre: Redusere annonsekaoset betydelig og samtidig opprettholde inntektene, sier Claus Torp i IT-selskapet Logica, som har utviklet løsningen.

Dagsavisen får prisen etter et svært offensivt grep: Et nytt og svært oversiktlig design på dagsavisen.no innebærer at annonsemengden er redusert kraftig. Bare på forsiden er antall annonseflater redusert fra femten til fem.

– Mange norske nettaviser er på ville veier. De lesses ned med store mengder annonser i tro på at flere annonser gir større inntekter. Dette er en misforståelse. Resultatet blir visuelt kaos, en lite lesevennlig avis og misfornøyde lesere, sier Claus Torp i Logica. Han peker på at norske nettaviser skiller seg ut internasjonalt ved at de overlesses med annonser.

– Dagsavisens nye design beviser at store annonsemengder verken gjør produktet eller lønnsomheten spesielt godt. I et ryddig lesemiljø blir annonsene langt mer slagkraftige og verdifulle. De blir kort og godt lest. Antall sidevisninger, annonsevisninger og annonseinntekter er opprettholdt, sier Claus Torp i Logica.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email