COWI sentral i Norges største prosjekteringskontrakt
Gå tilbake

COWI sentral i Norges største prosjekteringskontrakt

12. januar 2012

Team_T fikk før jul prosjekteringskontrakten for den nye terminalen på Gardermoen. COWI, med hovedkontor i Grenseveien 88 på Bryn-Helsfyr i Oslo, er sterkt representert i prosjekteringen.

Ifølge en melding på selskapets websider har kontrakten en ramme på 700 millioner kroner.

COWI er med innenfor et titalls fagfelt med hovedvekt på VVS, IKT og miljø/SHA, og er nå inne i en intensiv periode med utarbeidelse av tilbudsgrunnlag til flere av de over 100 entreprenørkontraktene som er nødvendig for å få gjennomført dette komplekse prosjektet.

De reisende har ifølge COWI foreløpig ikke merket så mye til prosjektet, annet enn de som følger ekstra godt med under taksing til rullebanene.

«Det meste av aktiviteten foreløpig har pågått på flysiden. Til sommeren vil de reisende antakelig oppleve prosjektet mer på nært hold, da man begynner å grave og utføre grunnarbeider i direkte nærhet til den eksisterende terminalbygningen. I jernbanestasjonen vil det etableres et «hus i huset», slik at den kan bygges om i sin helhet, samtidig som man opprettholder den samme kapasiteten på stasjonsfunksjonen, som er den største tilbringerkilden til flyplassen», skriver selskapet i meldingen.

Kilde og bilde: www.cowi.no

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email