COWI prosjekterer miljøvennlig datasenter
Gå tilbake

COWI prosjekterer miljøvennlig datasenter

12. juni 2012

Greenfield Datacenter skal på sikt skal bli et av verdens sikreste og mest miljøvennlige datasentre. COWI, med hovedkontor i Grenseveien 88 på Bryn-Helsfyr i Oslo, bistår Entra med en rekke prosjekteringsoppgaver.

Ifølge en melding på selskapets websider omhandler dette blant annet prosjektering av grunnarbeider, kommunalteknikk og gjennomføring av offentlig planprosess og godkjenninger i henhold til plan- og bygningsloven.

Videre vil COWI utføre prosjektering av bygg og tekniske installasjoner i samarbeid med Hewlett Packard og Narud Stokke Wiig arkitekter.

Datasenterløsningen, som har vært under planlegging i to og et halvt år, er spesialdesignet for å tilby kostnadseffektiv, sikker og miljøvennlig dataprosessering og datalagring for offentlige og private aktører.

Planen er at Greenfield Datacenter skal ha et betraktelig lavere energiforbruk enn et ordinært datasenter. Dette skal oppnås blant annet ved å benytte avansert og nyutviklet anvendelse av friluftkjøling. COWI vil koordinere miljøsertifisering i henhold til BREEAM.

Bygget skal ifølge meldingen bygges trinn for trinn i moduler, i takt med ønske og etterspørsel fra markedet. I første omgang skal rundt 8000 kvadratmeter bygges i fire blokker.

Første byggetrinn av Greenfield Datacenter skal stå klart i 2014 på Heia industriområde i Fet kommune. Etter hvert som behovet for mer plass melder seg, skal det bygges nye blokker. Kostnadsrammen for det totale arealet på 33 600 kvm vil ifølge Entra trolig ligge på mellom 3 og 3,5 milliarder kroner – altså en kvadratmeterkostnad på rundt 100 000 kroner.

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email