COWI kjøper A-Tek – runder 300 ansatte i Oslo
Gå tilbake

COWI kjøper A-Tek – runder 300 ansatte i Oslo

7. september 2012

COWI, med hovedkontor i Grenseveien 88 på Bryn-Helsfyr, passerer 300 ansatte i Oslo etter å ha overtatt aksjene i A-Tek AS Ingeniørfirma. Firmaet, som har 20 medarbeidere, blir en del av COWIs divisjon for Industri og Energi.

Ifølge en pressemelding passerer COWI med dette oppkjøpet 300 medarbeidere i Oslo, og nærmer seg raskt 1000 på landsbasis. –Nok et kjøp er i tråd med vår vekststrategi, som er faglig og/eller geografisk betinget, sier Terje Bygland Nikolaisen, administrerende direktør i COWI Norge. –Med A-Teks medarbeidere på laget, styrker vi vår kompetanse og kapasitet innen industri og energi betydelig, samtidig som vi vokser i Oslo.

Divisjonsdirektør Jørn Christen Johnsen i COWI er svært tilfreds. –A-Tek er innertier for våre ambisjoner innen industri og energi. Mens vi i COWI har en betydelig flerfaglig styrke, har A-Tek blant annet spesialkompetanse innen lagring og distribusjon av farlige stoffer, med meget god kunnskap om myndighetskrav innen miljø og sikkerhet. Spennet i tjenestene strekker seg fra bensinstasjoner til større lagringsanlegg. Dette vil spesielt styrke oss innen nedstrøms olje- og gassvirksomhet. A-Teks kompetanse blir også verdifull for resten av COWI konsern, sier han i meldingen.

Spennende utvikling i større konsern
–For oss er det meget stimulerende å bli en del av et internasjonalt konsern, både når det gjelder medarbeidernes utviklingsmuligheter og bredden i de tjenestene vi kan tilby våre kunder, sier A-Teks Jonny Edvardsen, påtroppende avdelingsleder i COWI.

 

Bildet: Fra venstre: Jørn Christen Johnsen/COWI, Hans Nielsen/A-Tek, Terje B. Nikolaisen/COWI og Jonny Edvardsen/A-Tek. (Foto: COWI)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email